Πάσχα εκτός των τειχών με σχετικά καλό καιρό (video)

Καθ’ οδόν ή εν πλω βρίσκονται οι εκδρομείς, που επέλεξαν να περάσουν τη Λαμπρή εκτός των τειχών. Οι περισσότεροι αναχωρούν οδικώς, ως επί το πλείστον σε κοντινές διαδρομές ή τον τόπο καταγωγής τους. Άλλοι φεύγουν με τρένα για πιο μακρινές διαδρομές. Αρκετοί επιλέγουν το απέραντο γαλάζιο, οι πιο ρεαλιστές τον Αργοσαρωνικό και τις Κυκλάδες, οι πιο τολμηροί τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και την Κρήτη. Στη Θεσσαλονίκη η έξοδος των εκδρομέων γίνεται ως επί το πλείστον σιδηροδρομικώς ή οδικώς, είτε με επιβατηγά αυτοκίνητα είτε με λεωφορεία του ΚΤΕΛ. Καβάλα, Σέρρες και δυτική Μακεδονία είναι οι δημοφιλέστεροι προορισμοί. Ο καιρός θα είναι στις περισσότερες περιοχές ηλιόλουστος με εξαίρεση κάποιες σποραδικές βροχές σε Κρήτη Κυκλάδες, Δωδεκάνησα.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, υπολογίζεται ότι η έξοδος την Μεγάλη Πέμπτη, που αρχίζει ουσιαστικά η αποχώρηση προς την επαρχία, κυμαίνεται περίπου στα ίδια επίπεδα με την περσινή.
Ειδικότερα, όπως έγινε γνωστό από την Τροχαία, μέχρι τις 20.00 είχαν περάσει από την εθνική οδό Αθηνών- Κορίνθου, 55.000 αυτοκίνητα και από την εθνική Αθηνών- Λαμίας, μέχρι τις 21.00, περίπου 43.000 αυτοκίνητα.
Η κίνηση σήμερα άρχισε από τις 11 το πρωί και κορυφώθηκε μετά το μεσημέρι. Ωστόσο, όπως είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διευθυντής της Τροχαίας Αττικής, ταξίαρχος Νικόλαος Σπανουδάκης, δεν παρατηρήθηκαν ιδιαίτερα προβλήματα, καθώς από το πρωί όλη σχεδόν η δύναμη της Τροχαίας ήταν στους δρόμους για να διευκολύνει την κυκλοφορία, ειδικά στα έργα της λεωφόρου Αθηνών, στα πρακτορεία του ΚΤΕΛ Πελοποννήσου και στις εξόδους της πόλης.
Αυξημένη ήταν η κίνηση και στο λιμάνι του Πειραιά.
Επί ποδός θα είναι η Τροχαία και τη Μεγάλη Παρασκευή, που αναμένεται ότι θα κορυφωθεί η έξοδος.
Υπενθυμίζεται ότι αύριο απαγορεύεται η κίνηση των φορτηγών στο ρεύμα εξόδου των εθνικών οδών, από τις 06.00 το πρωί μέχρι τις 16.00.
Πηγή: ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ρεπορτάζ:Γιώργος Καρυωτάκης, Άννα Βλαχοπαναγιώτη, Ελένη Καμπάκη
Καιρός: Μετεωρολόγος Νίκος Καραταράκηςwww.ert.gr

2018-04-05 20:00:16

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ