Πέθανε ο καθηγητής Βασίλης Καρύδης

Ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Βασίλης Καρύδης «έφυγε» σήμερα αφήνοντας πίσω του πολύτιμο έργο. Ο Βασίλης Καρύδης ήταν υπέρμαχος των ανθρώπινων δικαιωμάτων και βοηθός του Συνηγόρου του Πολίτη. 
Την βαθιά του θλίψη για τον θάνατο του καθηγητή Πανεπιστημίου Βασίλη Καρύδη εξέφρασε ο  Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Νίκος Βούτσης:
«Έφυγε σήμερα  ένας λαμπρός επιστήμονας, υπέρμαχος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ο φίλος Βασίλης Καρύδης με την αγωνιστικότητά του, το δημοκρατικό του ήθος και το πλούσιο έργο του ως βοηθός Συνηγόρου του Πολίτη στον κύκλο δικαιωμάτων του ανθρώπου το διάστημα 2010-2016, αλλά και ως Εκτελών χρέη Συνηγόρου του Πολίτη για ένα έτος, έδωσε ένα σημαντικό δείγμα γραφής στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη χώρα μας. Διακρίθηκε με τη δράση του ως  μέλος της Επιτροπής για την πρόληψη των Βασανιστηρίων στο Συμβούλιο της Ευρώπης και συμμετείχε δημιουργικά στο Κεντρικό Επιστημονικό Συμβούλιο των φυλακών της χώρας. Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου στο Τμήμα Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής επέδειξε πλούσιο εκπαιδευτικό έργο, ενώ με το σημαντικό συγγραφικό του έργο, αλλά και την ουσιαστική συμμετοχή του σε νομοπαρασκευαστικές επιτροπές, σε επιστημονικά συμβούλια και οργανισμούς, συνέβαλε αποφασιστικά στην επιστημονική αναβάθμιση της αντεγκληματικής πολιτικής της χώρας μας, αλλά και στην ανάδειξη της αξίας της υπεράσπισης των δικαιωμάτων του ανθρώπου.
Στη σύζυγό του αν. καθηγήτρια στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και Γενική Γραμματέα του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων  για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία κ. Νίκη Μαρωνίτη και τα παιδιά του εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια.»www.ert.gr

2018-06-19 22:15:02

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ