Παγκόσμια Περιοδεία της εκστρατείας #WithRefugees από την ΥΑ του ΟΗΕ

Ξεκινάει η Παγκόσμια Περιοδεία της εκστρατείας #WithRefugees την Παρασκευή 6 Απριλίου 2018 με μια μέρα γεμάτη από αθλητικές εκδηλώσεις στον προσφυγικό καταυλισμό Za’atari της Ιορδανίας.
Πρόκειται για την Παγκόσμια Περιοδεία #WithRefugees, που θα διαρκέσει ως την 1η Οκτωβρίου και περιλαμβάνει δεκάδες δημόσιες εκδηλώσεις που στοχεύουν στην ευαισθητοποίηση τουκόσμου και την παρακίνηση σε περισσότερες πρωτοβουλίες για τους ανθρώπους που έχουν αναγκαστεί να τραπούν σε φυγή λόγω των συρράξεων ή των διώξεων.
Όπως αναφέρει η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες: «Οι ολοήμερες εκδηλώσεις στον καταυλισμό Za’atari θα περιλαμβάνουν αθλητικά εργαστήρια μαζί με διεθνείς αθλητές, όπως την περίφημη Αιγύπτια αθλήτρια τουμοντέρνου πεντάθλου Aya Medani. Οι εκδηλώσεις στον καταυλισμό Za’atari της Ιορδανίας, όπου διαμένουν περίπου 79.000 Σύροι πρόσφυγες, θα πραγματοποιηθούν σε συνεργασία με την οργάνωση Peace and Sport («Ειρήνη και Αθλητισμός») με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αθλητισμού για την Ανάπτυξη και την Ειρήνη.
Άλλες εκδηλώσεις στο πλαίσιο της περιοδείας αυτής περιλαμβάνουν μια επίδειξη μόδας στο Σικάγο με υφάσματα φτιαγμένα από πρόσφυγες στην Κένυα, έναν αγώνα ποδοσφαίρου προσφύγων στην Ιρλανδία, μια έκθεση φωτογραφίας στο Παρίσι, μια εβδομάδα εκδηλώσεων στο νησί Jeju στη Νότια Κορέα και αγώνες και εργαστήριατζούντο στη Νότια Αφρική. Η περιοδεία θα ολοκληρωθεί την 1 η Οκτωβρίου στην τελετή απονομής του Βραβείου Προσφύγων Νάνσεν στη Γενεύη.
Σε άλλα σημεία της ίδιας ανακοίνωσης, η Υ.Α. του ΟΗΕ τονίζει πως: «Οι εκδηλώσεις στον καταυλισμό Za’atari στηρίζουν πέρα από την εκστρατεία #WithRefugees της Υ.Α. και την πρωτοβουλία «Λευκή Κάρτα» της οργάνωσης Peace and Sport, η οποία ενθαρρύνει τον κόσμο να ανεβάσει τη φωτογραφία του κρατώντας μια λευκή κάρτα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να δείξει τη δέσμευσή του στις προσπάθειες ειρήνευσης παγκοσμίως.
Η Παγκόσμια Περιοδεία αλληλεγγύης αποτελεί βασικό κομμάτι της εκστρατείας #WithRefugees το 2018. Από την έναρξή της το 2016, η εκστρατεία έχει καταγράψει πάνω από 18 εκατομμύρια δράσεις για τους πρόσφυγες, συγκεντρώνοντας παράλληλα σχεδόν 2 εκατομμύρια υπογραφές σε μια έκκληση για να διασφαλιστεί ότι όλοι οι πρόσφυγες μπορούν να ζουν με ασφάλεια, να έχουν πρόσβαση στην εκπαίδευση και να
συντηρούν την οικογένειά τους».
www.ert.gr

2018-04-05 15:54:34

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ