Παναθηναϊκός: «Να μείνουν κόσμιοι οι φίλοι μας στις όποιες προκλήσεις»

Στήριξη από τον κόσμο και να «γυρίσει την πλάτη» στις όποιες προκλήσεις μπορεί να συμβούν από την πλευρά του αντιπάλου, ζήτησε με ανακοίνωσή της η ΚΑΕ Παναθηναϊκός. Ο «τελικός των τελικών» με τον Ολυμπιακό είναι προγραμματισμένος για την Κυριακή (17/06, 19:00) στο κλειστό των ολυμπιακών εγκαταστάσεων, με το νικητή να κατακτά τον τίτλο της Α1.
Η ανακοίνωση των «πρασίνων» έχει ως εξής:
«Ως Παναθηναϊκός έχουμε αποδείξει με κάθε τρόπο και σε κάθε ευκαιρία πως είμαστε φίλαθλοι άλλου επιπέδου. Όπως είναι κοινώς αποδεκτό, όσο κι αν θέλουμε έναν τίτλο, πάνω απ’ όλα σεβόμαστε το ευ αγωνίζεσθαι έχοντας μάθει να διαχειριζόμαστε τόσο τη νίκη όσο και την ήττα με χαρακτηριστική αξιοπρέπεια και μέτρο. Έχοντας -κυρίως- μάθει πως όταν ο αντίπαλος είναι όντως καλύτερος, να τον συγχαίρουμε.
Η άψογη αυτή εικόνα της έδρας μας, καθώς και η συμπεριφορά-πρότυπο του κόσμου μας είναι αδιαπραγμάτευτη και δε θα αφήσουμε κανέναν και τίποτα να την αμαυρώσει. Δεν πρέπει για ένα ακόμη Πρωτάθλημα να επιτρέπουμε σε ανθρώπους, οι οποίοι έχουν μάθει μόνο να κρίνουν και όχι να κρίνονται, να μας εξομοιώνουν με άλλα σωματεία που έχουν αποδεδειγμένα ως δόγμα το ανεπίτρεπτο στον Αθλητισμό: «Ή Εμείς ή Κανείς». Δε μας το επιτρέπει η ένδοξη ιστορία μας, δε μας το επιτρέπει ο πολιτισμός μας. Μας το απαγορεύει η ίδια μας η -παραδεδειγμένη από όλους- ασύγκριτη πορεία μας.
Σε πλήρη αντίθεση με τη χαώδη εικόνα του γηπέδου του Ολυμπιακού, όπου οι παίκτες μας και η Αστυνομία διακινδυνεύουν τη σωματική τους ακεραιότητα εισερχόμενοι σε αυτό και οι αγώνες δε διακόπτονται μόνο χάρη στη δική μας γενναιοδωρία, τα δικά μας κεκτημένα φυλάσσονται στην πράξη και όχι μέσω θρασύτατων ανακοινώσεων χωρίς αντίκρισμα.
Ενόψει των ανωτέρω, καλούμε τους ήδη καλά υποψιασμένους φιλάθλους μας να παραμείνουν κόσμιοι παρά τις όποιες τόσο εξωγηπεδικές όσο και γηπεδικές προκλήσεις των αντιπάλων βοηθώντας την ομάδα να φτάσει στην κατάκτηση και του φετινού Πρωταθλήματος μόνο με τη φωνή και την ψυχή τους.
Πιστέψτε μας, είναι παραπάνω από αρκετά. Και εσείς το γνωρίζετε καλύτερα από τον καθένα.»
*Να σημειωθεί ότι περίπου 200 οπαδοί του Παναθηναϊκού έδωσαν το παρόν στην τελευταία προπόνηση και ζήτησαν από τους παίκτες και τον Πασκουάλ να νικήσουν τον Ολυμπιακό για να αφιερώσουν τον τίτλο στον Παύλο Γιαννακόπουλο, που κηδεύτηκε την περασμένη Τετάρτη (13/06).
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕsports.ert.gr.

2018-06-16 22:37:08

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ