Παράταση έξι μηνών των οικονομικών κυρώσεων κατά της Ρωσίας από την ΕΕ

Την παράταση των οικονομικών κυρώσεων κατά της Ρωσίας για έξι μήνες έως τον Ιούλιο του 2019,επικύρωσε τυπικά η Ευρωπαϊκή Ένωση. Η ισχύς των κυρώσεων λήγει στις 31 Ιανουαρίου του 2019.
Σχετική ανακοίνωση εξέδωσε το γραφείο τύπου του Συμβουλίου της Ευρώπης, στην οποία αναφέρεται ότι «στις 21 Δεκεμβρίου το Συμβούλιο της Ευρώπης παρέτεινε τις οικονομικές κυρώσεις που αφορούν εξειδικευμένους τομείς της ρωσικής οικονομίας, έως την 31η Ιουλίου του 2019» ενώ επισημαίνεται ότι η απόφαση αυτή σχετίζεται με το ότι «δεν υπήρξε καμία πρόοδος στην εφαρμογή των συμφωνιών του Μινσκ».
Οι αρχηγοί κρατών της Ευρωπαϊκής, είχαν λάβει την απόφαση για την παράταση των κυρώσεων κατά την διάρκεια της συνόδου κορυφής στις 13 Δεκεμβρίου, στην οποία ωστόσο αποφάσισαν να μην επιβάλλουν άλλες κυρώσεις με αφορμή την σύλληψη από την Ρωσία τριών ουκρανικών πλοίων στα στενά του Κέρτς.
Οι κυρώσεις αφορούν τον χρηματοπιστωτικό, ενεργειακό και αμυντικό τομέα, καθώς τα προϊόντα διπλής χρήσεως και είχαν επιβληθεί τον Ιούλιο του 2014 μετά την προσάρτηση της Κριμαίας από την Ρωσία.
Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ,Reuters,TASSwww.ert.gr

2018-12-21 19:16:51

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ