Παραμένει κλειστός ο ΧΥΤΑ Φυλής-Με προβλήματα η αποκομιδή των σκουπιδιών (video)

Ασφυκτική είναι η κατάσταση σε πολλές γειτονιές της Αθήνας λόγω συσσώρευσης σκουπιδιών. Ο ΧΥΤΑ στη Φυλή  παραμένει κλειστός από την προηγουμένη εβδομάδα εξαιτίας ρήγματος που εμφανίστηκε στο κύτταρο εναπόθεσης απορριμμάτων με αποτέλεσμα να μη γίνεται κανονικά η αποκομιδή.

Τα σκουπίδια πλέον σχηματίζουν λόφους στους κάδους και στα πεζοδρόμια στις γειτονιές της Αθήνας, ενώ η δυσοσμία έχει αρχίσει να γίνεται ανυπόφορη για κατοίκους και περαστικούς.
«Μαζεύουμε σκουπίδια από Ερμού και πολυσύχναστα σημεία αλλά πλέον δεν έχουμε που να τα πάμε» δηλώνει ο αντιδήμαρχος Γιώργος Μπρουλιας.
Το πρόβλημα ξεκίνησε πριν από μία εβδομάδα, όταν ρήγμα που είχε δημιουργηθεί στον ΧΥΤΑ στα Λιόσια «άνοιξε» έπειτα από  δυνατή βροχή. Υπό τον φόβο να καταρρεύσει πλήρως τμήμα του κυττάρου ο σύνδεσμος που διαχειρίζεται τον ΧΥΤΑ αποφάσισε να σταματήσει η εναπόθεση απορριμμάτων μέχρι να ολοκληρωθούν οι εργασίες αποκατάστασης.
Η αντιπρόεδρος ΕΣΔΝΑ Αφροδίτη Μπιζα εξηγεί ότι λόγοι ασφαλείας οδήγησαν στο κλείσιμο και πως γίνεται ό,τι είναι δυνατό για να αποκατασταθεί.
Επειδή ο  σταθμός μεταφόρτωσης στο Σχιστό έχει γεμίσει οι δήμοι της Αττικής εξυπηρετούνται μόνο από το εργοστάσιο μηχανικής ανακύκλωσης στη Φυλή που δέχεται σκουπίδια με το σταγονόμετρο. Όπως σημειώνουν από την ΕΣΔΝΑ
γίνεται εναπόθεση σε διπλανό κύτταρο που έχει αδειοδοτηθεί αλλά επειδή πραγματοποιείται με φορτηγά και όχι απορριμματοφόρα, γίνεται αργά.
Άγνωστο παραμένει πότε θα ανοίξει ο ΧΥΤΑ και θα ομαλοποιηθεί η κατάσταση.
Οι δήμοι με ανακοινώσεις καλούν κατοίκους και επαγγελματίες να μην βγάζουν τα σκουπίδια στους κάδους.
Πηγή ΕΡΤ, Ρεπορτάζ Μ. Μαγκλάραwww.ert.gr

2018-06-18 17:50:34

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ