ΠΓΔΜ: Άκαρπη η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών για το δημοψήφισμα (video)

Στα Σκόπια, άκαρπη κατέληξε και η σημερινή σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών της πΓΔΜ σχετικά με τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος, για την συμφωνία επίλυσης του ζητήματος της ονομασίας, χωρίς τη συμμετοχή του αρχηγού του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης VMRO ο οποίος αποχώρησε διαμαρτυρόμενος.
Ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ επέκρινε έντονα τη στάση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης να εγκαταλείψει τη σύσκεψη, καταλογίζοντας του ανευθυνότητα και τον κάλεσε να ξεκαθαρίσει τη στάση του σχετικά με τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος, το οποίο δρομολογείται για τα τέλη Σεπτεμβρίου με αρχές Οκτωβρίου.
Νέα σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών προγραμματίζεται για το βράδυ της Κυριακής ή το πρωί της Δευτέρας με βασικό αντικείμενο τη διατύπωση του ερωτήματος στο επικείμενο δημοψήφισμα και άλλα διαδικαστικά θέματα.

Ο Μίτσκοσκι εγκατέλειψε την χθεσινοβραδινή σύσκεψη, διαμαρτυρόμενος για τη διευρυμένη σύνθεσή της, καθώς σε αυτήν, ο πρωθυπουργός της χώρας Ζόραν Ζάεφ προσκάλεσε συνολικά 12 αρχηγούς κομμάτων.

Ζάεφ – αντιπολίτευση δεν συμφώνησαν στη κοινή διατύπωση για το δημοψήφισμα

Ο Μίτσκοσκι εγκαταλείποντας τη σύσκεψη, ζήτησε από τον Ζάεφ να συγκαλέσει νέα, στην οποία, όπως και στις προηγούμενες, να συμμετέχουν τέσσερις αρχηγοί κομμάτων (δύο των μεγαλύτερων σλαβικών και δύο των μεγαλύτερων αλβανικών κομμάτων της πΓΔΜ) και όχι τόσοι πολλοί όσο στην χθεσινοβραδινή, κάνοντας λόγο για διακωμώδηση της όλης κατάστασης.
Ανταπόκριση: Νίκος Φραγκόπουλος
Πηγή: ΕΡΤwww.ert.gr

2018-07-19 13:06:14

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ