Πετρόπουλος: Ελήφθησαν υπόψη όλες οι σκέψεις του ΣτΕ-Κανείς δεν δικαιούται να διαταράξει μια ομαλή πορεία

Οι πρόσφατες αποφάσεις του ΣτΕ βρέθηκαν στο επίκεντρο συνέντευξης του υφυπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης, Τάσου Πετρόπουλου, στο Κανάλι της Βουλής. Ο κ. Πετρόπουλος τόνισε ότι εφαρμόστηκαν όλα όσα ζήτησε το Συμβούλιο της Επικρατείας που τώρα πρέπει να μάς πει, από πού θα πληρώσουμε τις παροχές όταν το ίδιο το σύστημά μας, μέτρησε τις δυνατότητές του.
«Ο ν. 4387/16 με τον οποίο δημιουργήθηκε ο ΕΦΚΑ και παράγονται οι συντάξεις, έλαβε υπόψη όλες τις σκέψεις του ΣτΕ: Ότι πρέπει να υπάρχει η αρχή της αναλογικότητας, ο σεβασμός των όρων αξιοπρεπούς διαβίωσης, ότι δεν πρέπει τα μέτρα να είναι οριζόντια. Τα μέτρα να είναι ανάλογα με το επίπεδο ζωής των ανθρώπων, με τις εισφορές που κατέβαλαν. Αυτούς τους κανόνες τηρεί ο νόμος 4387», επισήμανε μεταξύ άλλων ο κ. Πετρόπουλος. Και πρόσθεσε : «Το ΣτΕ στην πρώτη του απόφαση έλεγε ότι πρέπει να υπάρχει αναλογιστική μελέτη, στάθμιση του δημοσιονομικού κόστους. Το λέει τώρα το 6ο τμήμα του ΣτΕ ότι πρέπει να ληφθούν υπόψη και άλλοι παράγοντες. Εμείς τα κάναμε αυτά. Ο ν. 4387/16 αυτό ακριβώς έκανε».
Ακόμη ο υφυπουργός τόνισε: «Έγινε αναλογιστική μελέτη και πήραμε όλες τις περιπτώσεις, τις μετρήσαμε με τη συμβολή και του ΔΓΕ και βγάλαμε τις συντάξεις που βγάλαμε. Όλοι παίρνουν την εθνική σύνταξη γιατί όλοι συμβάλλουν στα οικονομικά βάρη…είναι το αντάλλαγμα της συμμετοχής όλων στην οικονομική ζωή της χώρας. Και λαμβάνουν το ανταποδοτικό μέρος που είναι ανάλογο με τις εισφορές που καταβλήθηκαν. Αν έδινες πολλά, θα παίρνεις μεγάλη σύνταξη. Γι΄αυτόν τον λόγο υπήρξαν συντάξεις πολύ αυξημένες».
«Επομένως να μας πει τώρα το ΣτΕ από πού θα τα πληρώσουμε όταν το ίδιο το σύστημά μας, μέτρησε τις δυνατότητές του για να κάνει αυτές τις παροχές. Θα πρέπει να εξηγήσει. Να συμπεριλάβει στη σκέψη του με ποιό τρόπο θα εξασφαλιστούν τα χρήματα που χρειάζονται ώστε και η υγεία να έχει χρήματα και η παιδεία να έχει χρήματα και οι μισθοί των δημοσίων υπαλλήλων και των δικαστών να μπορούν να πληρωθούν. Εκτός κι αν πρόκειται να μειώσουν τις δικές τους αποδοχές. Όλα πρέπει να είναι μετρημένα διότι η χώρα προχωρά σε μια νέα φάση ανάπτυξης. Τα έχει μετρήσει όλα», συμπλήρωσε.
Καταλήγοντας σημείωσε: «Σήμερα θα ψηφιστεί ο προϋπολογισμός ο οποίος είναι τεκμηριωμένος μέχρι κεραίας για το πώς και πού θα κατευθυνθούν οι πόροι που εξασφαλίζονται από τις θυσίες τόσων χρόνων. Δεν δικαιούται κανείς να διαταράξει μια ομαλή πορεία που ξεκινά από δω και πέρα για να έχουμε επιτεύγματα τέτοια από τα οποία προκύπτουν θετικά αποτελέσματα για όλους».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕwww.ert.gr

2018-12-18 23:19:04

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ