Πετρόπουλος: Θα υπάρξουν συλλογικές συμβάσεις εργασίας (audio)

Προσπαθούμε να αποφύγουμε την μείωση των συντάξεων, δήλωσε ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Τάσος Πετρόπουλος στο Πρώτο Πρόγραμμα και στους Ανδρέα Παπασταματίου και Στεφανία Χαρίτου.

Ο κ. Πετρόπουλος συμπλήρωσε ότι μας είχαν πει ότι πρέπει να περικόψουμε τις συντάξεις, επειδή δεν θα είχαμε πλεόνασμα -όπως είχε οριστεί στη συμφωνία- και το πλεόνασμα επετεύχθη και με το παραπάνω, νομίζω ότι μπορούμε να καταλήξουμε στο συμπέρασμα ότι δεν είναι απαραίτητες οι μειώσεις των συντάξεων.
Ερωτηθείς για την εγκύκλιο Χουλιαράκη ο κ. Πετρόπουλος είπε ότι, καθώς είμαστε στη διαδικασία εκπλήρωσης όλων των δεσμεύσεων της χώρας με τους δανειστές, ορθώς εκδίδει αυτή την εγκύκλιο, αλλά ο κ. Χουλιαράκης δεν αναφέρεται στον προϋπολογισμό του 2019, αλλά στις υποχρεώσεις που έχει η χώρα στην υπάρχουσα συμφωνία. 
Ο ΕΦΚΑ παρουσιάζει ένα πλεόνασμα στο πρώτο εξάμηνο του 2018 που ξεπερνά τα 550 εκατομμύρια ευρώ και αναμένεται στο τέλος του 2018 να φτάσει στο 1 δις 400 εκατομμύρια ευρώ. Θα ήταν παράλογο να επιμένει κανείς ότι πρέπει να προχωρήσουμε σε περικοπές συντάξεων, επεσήμανε. Είναι δυνατόν να μην γίνει καμία περικοπή των συντάξεων, αλλά η ευθύνη όλου του σχεδιασμού είναι μια κεντρική ευθύνη όλης της κυβέρνησης, η οποία θα αποτυπωθεί στον προϋπολογισμό του 2019, περίπου τον Οκτώβριο, αλλά θα ξέρουμε πολύ νωρίτερα σε ποια κατεύθυνση είμαστε, σημείωσε.
Ο υφυπουργός Εργασίας αναφέρθηκε στην επιστροφή αναδρομικών στις επικουρικές συντάξεις σε ποσά που κυμαίνονται απο 150-490 ευρώ σε κάθε δικαιούχο από 1η Αυγούστου.
Ερωτηθείς για τα εργασιακά ο κ. Πετρόπουλος είπε ότι θα υπάρξουν συλλογικές συμβάσεις εργασίας, γιατί οι αποφάσεις των δικαστηρίων ορίζουν ότι οι συλλογικές συμβάσεις είναι εργαλείο διαμόρφωσης των όρων αμοιβής και εργασίας στην Ελλάδα και δεν πέφτει λόγος στο ΔΝΤ. Θα υπάρξουν συλλογικές συμβάσεις εργασίας, τόνισε.
Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα
Επιμέλεια: Αλέκα Σταυροπούλουwww.ert.gr

2018-07-20 11:59:48

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ