Πιτσιλής: Αδύνατος ο περαιτέρω έλεγχος της λίστας Λαγκάρντ

Τις επιπτώσεις που επέφεραν οι αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας στον έλεγχο της Λίστας Λαγκάρντ ανέπτυξε στους βουλευτές της επιτροπής Οικονομικών της Βουλής, ο διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γ. Πιτσιλής. Υπενθυμίζεται πως οι αποφάσεις του ΣτΕ μπλόκαραν τον αναδρομικό έλεγχο φορολογικών υποθέσεων σε βάθος 10ετίας ή και 5ετίας.
«Ήρθαν οι δύο αποφάσεις του ΣτΕ και η χρησιμοποίηση της λίστας Λαγκάρντ ως συμπληρωματικό στοιχείο κατέστη αδύνατη εκτός αν υπήρχε απόκλιση, μεταξύ δύο ετών, έστω και κατ’ εκτίμηση που να έχει ποινικό ενδιαφέρον» δήλωσε χαρακτηριστικά ο διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.
Όπως ανέφερε ο κ. Πιτσιλής εντοπίστηκαν 75 τέτοιες υποθέσεις 71 εκ των οποίων ολοκληρώθηκαν και 4 βρίσκονται σε φάση ολοκλήρωσης ενώ 178 ΑΦΜ ελέγχονται και με την χρήση πληροφοριών και από άλλες πηγές οι οποίες συναξιολογούνται.
«Η φοροδιαφυγή αλλάζει προφίλ. Τα χρήματα δεν μπαίνουν στο τραπεζικό σύστημα», τόνισε ο κ. Πιτσιλής και παραδέχτηκε πως «Όσο πιο μεγάλη οικονομική επιφάνεια έχει κάποιος τόσο ποιο πολλά εργαλεία έχεις, μέσω off-shore, άλλων δαιδαλωδών διαδικασιών, να αποκρύπτει τα χρήματα του».
Ρεπορτάζ: Νίκος Τσιμπίδαςwww.ert.gr

2018-07-09 18:21:28

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ