Ποινές κάθειρξης στον επιχειρηματία Θ. Λιακουνάκο και άλλους 16 κατηγορουμένους για την υπόθεση Sonak

Πολυετείς ποινές κάθειρξης, με αναστολή και τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων στους 17 κατηγορούμενους για την υπόθεση προμήθειας του ηλεκτρονικού συστήματος Sonak στον Στρατό Ξηράς, στην οποία ως κεντρικό πρόσωπο φέρεται ο επιχειρηματίας, Θωμάς Λιακουνάκος.
Παρά την απαλλακτική εισαγγελική πρόταση, το δικαστήριο έκρινε ένοχους τους κατηγορούμενους επιβάλλοντας κάθειρξη 16 ετών με αναστολή στον επιχειρηματία Θωμά Λιακουνάκο, τον πρώην ιδιοκτήτη και υψηλόβαθμο στέλεχος της Sonak, Ηλία Αρκουμανέα και στους πρώην γενικούς γραμματείς Εξοπλισμών Γιώργο Κολλίρη και Ευάγγελο Βασιλάκο. Κάθειρξη 10 ετών, με αναστολή, επιβλήθηκε στον πρώην αναπληρωτή γενικό διευθυντή Εξοπλισμών Αντώνη Κάντα, καθώς και στους υπόλοιπους κατηγορούμενους, πρώην στελέχη του ΥΠΕΘΑ.
Το δικαστήριο επιδίκασε στο Δημόσιο υλική ζημία της τάξης των 48.408.000 ευρώ καθώς και για ηθική βλάβη ποσό 100.000 ευρώ καταβλητέο από τους Λιακουνάκο, Αρκουμανέα, Κολλίρη και Βασιλάκο. Στους υπόλοιπους κατηγορούμενους επιδίκασε ποσό ύψους 50.000 ευρώ.
Η δικογραφία για την υπόθεση αφορά την προμήθεια από το υπουργείο Άμυνας 18 παρεμβολέων και 11 κέντρων ακρόασης στο πλαίσιο του προγράμματος «Ηλεκτρονικός Πόλεμος», που φέρεται να κόστισε περίπου 40 εκατομμύρια ευρώ. Σύμφωνα με τη Δικαιοσύνη, το επίμαχο σύστημα παρεμβολής που προσέφερε η εταιρεία του κ. Λιακουνάκου, απέτυχε σε δοκιμές πεδίου που έγιναν το 2001, πριν δηλαδή προχωρήσει το υπουργείο στην υπογραφή της σύμβασης. Πλην όμως, στην εταιρεία εκταμιεύθηκε ως προκαταβολή ποσό 34.515.615 ευρώ.
Πηγή: ΕΡΤ1, ΑΠΕ-ΜΠΕwww.ert.gr

2018-05-02 16:23:15

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ