Προς διατήρηση του μειωμένου ΦΠΑ σε πέντε νησιά του Αιγαίου

Τη διατήρηση του μειωμένου ΦΠΑ στα πέντε νησιά του Αιγαίου, τα οποία δέχονται ισχυρές πιέσεις απο το προσφυγικό, θα προβλέπει- σύμφωνα με πληροφορίες- απόφαση του υπουργείου Οικονομικών, η οποία θα εκδοθεί πριν το τέλος της χρονιάς.
Όπως ανέφεραν σήμερα κυβερνητικοί κύκλοι, ως την Δευτέρα θα υπάρξουν ανακοινώσεις από το υπουργείο Οικονομικών για την αναστολή της αύξησης του ΦΠΑ στο 24% από 1.1.2019. Οι ίδιες πηγές ανέφεραν πως η απόφαση για την παράταση θα συνδέεται με τα μέτρα αντιμετώπισης των επιπτώσεων της μεταναστευτικής κρίσης, αλλά δεν διευκρίνιζαν για πόσους μήνες θα ισχύσει (πχ για τρεις ή για έξι μήνες ακόμα).
Καθώς η Βουλή έχει κλείσει για τις γιορτές, οι ίδιες πηγές υποστήριζαν ότι επίκειται να εκδοθεί Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου ως την Παραμονή Πρωτοχρονιάς, προκειμένου η αναστολή της αύξησης να ισχύσει άμεσα, από 1ης Ιανουαρίου.
Υπενθυμίζεται ότι την σχετική προαναγγελία είχε κάνει ο Πρωθυπουργός τον Ιούνιο, αλλά και μόλις την περασμένη Παρασκευή από τη Βουλή ο κύριος Δήμητρης Βίτσας. Ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής μάλιστα είχε δηλώσει πως γίνεται διαπραγμάτευση για το θέμα αυτό.
Επισήμως πάντως, το αρμόδιο υπουργείο Οικονομικών δεν έχει δώσει οδηγίες προς τους επιχειρηματίες των πέντε νησιών (Λέσβος, Χίος, Σάμος, Κως και Λέρος) που πρέπει να προσαρμόσουν τις ταμειακές μηχανές, ώστε να τιμολογούν από 1ης Ιανουαρίου με τον σωστό συντελεστή ΦΠΑ (17% σήμερα).
Πηγή: Α’ Πρόγραμμαwww.ert.gr

2018-12-29 06:18:06

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ