Προτροπές Ταγιάνι σε Σαλβίνι να επιστρέψει στο σπίτι του την κεντροδεξιά

Να επιστρέψει μόνιμα στο εσωτερικό της κεντροδεξιάς συμμαχίας, καλεί ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι τον γραμματέα της Λέγκα του Βορρά και νέο υπουργό Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι.
Παρεμβαίνοντας στο πολιτικό σκηνικό της χώρας του δήλωσε ο Ταγιάνι στην δημόσια ραδιοφωνία της Rai πως «Η κυβέρνηση με τα Πέντε Αστέρια είναι κάτι που αντιβαίνει στην φύση της Λέγκας. Φτάνει να δούμε τι συνέβη τις τελευταίες εβδομάδες: πολλά λόγια και λίγες πράξεις» είπε.
Ο πρόεδρος του ευρωκοινοβουλίου εκτίμησε ότι για τον Σαλβίνι είναι αδύνατον να μείνει με τον Λουίτζι Ντι Μάιο. Διατύπωσε μάλιστα την πίστη ότι πρέπει να γυρίσει σπίτι του, με την κεντροδεξιά, με την Φόρτσα Ιτάλια και τα Αδέλφια της Ιταλίας. πρόσθεσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Σχετικά με τις χθεσινές δηλώσεις του Ματέο Σαλβίνι για τις Ευρωεκλογές του 2019, ο Ταγιάνι τόνισε ότι «θεωρεί πως πρόκειται για εθνική προπαγάνδα».
Σε σημερινό άρθρο τους, στο μεταξύ, οι Financial Times υπογραμμίζουν ότι «η Ευρωπαϊκή Ένωση αντιμετωπίζει δυο υπαρξιακές απειλές: η μια είναι εκείνη του Ντόναλντ Τραμπ και η άλλη του Ματέο Σαλβίνι».
Σύμφωνα με την εφημερίδα «το στοιχείο που δίνει τόση δύναμη στην απειλή του Σαλβίνι κατά της ισχύουσας τάξη, είναι το ότι ο ίδιος δεν φοβάται», διότι «είναι ο πρώτος σύγχρονος ιταλός πολιτικός, ο οποίος δεν νιώθει την συγκινησιακή ανάγκη να βρίσκεται μεταξύ φίλων, στις Βρυξέλλες ή στο Νταβός».
Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕwww.ert.gr

2018-07-02 12:55:04

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ