Πρ. Παυλόπουλος: Η Ελλάδα είναι προκεχωρημένο φυλάκιο της Δύσης και της ΕΕ στην Ανατολή

«H Ελλάδα σήμερα, από γεωστρατηγική άποψη, αποτελεί το προκεχωρημένο φυλάκιο της Δύσης και της ΕΕ στην Ανατολή, είναι ο φύλακας των συνόρων και του εδάφους της ΕΕ «, επισήμανε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος στο χαιρετισμό του κατά την τελετή απονομής των πτυχίων στους αποφοιτήσαντες σπουδαστές της 6ης εκπαιδευτικής σειράς «Λόρδος Βύρων» που πραγματοποιήθηκε απόψε στη Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων.
«Ο ρόλος της μέσα στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ είναι πολύ πιο ισχυρός γιατί η Ελλάδα είναι πυλώνας ασφάλειας και σταθερότητας, το αντιλαμβάνονται πια όλοι. Επομένως, ο ρόλος αυτός είναι πρωταρχικός και εντός της ΕΕ και εντός του ΝΑΤΟ» πρόσθεσε.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προέτρεψε τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας να έχουν πλήρη γνώση όλων εκείνων των ζητημάτων που σχετίζονται με την γεωστρατηγική θέση της χώρας. «Και ιδίως σοβαρή γνώση, σε βάθος γνώση, του Διεθνούς Δικαίου στο σύνολό του και του Ευρωπαϊκού κεκτημένου. Του Διεθνούς Δικαίου δε όχι μόνο ως προς το πεδίο των Συνθηκών (της Συνθήκης της Λωζάνης, της Συνθήκης των Παρισίων, κλπ), αλλά και του Δικαίου της Θάλασσας, κατά τη Συνθήκη του Μοντέγκο Μπέι του 1982, που αποκτά ολοένα και μεγαλύτερες διαστάσεις στον σύγχρονο κόσμο. Δεν νοείται λοιπόν τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας να μην γνωρίζουν, πέρα από τις γνώσεις που απέκτησαν στις παραγωγικές Σχολές, τι είναι εκείνο που συμβαίνει σήμερα μέσα από μια ραγδαία εξέλιξη του κόσμου. Ο κ. Παυλόπουλος εξήρε το ρόλο του Ινστιτούτου Διαρκούς Επιμόρφωσης προς την κατεύθυνση αυτή ενώ διαβεβαίωσε ότι «θα βρίσκομαι πάντα δίπλα σας σ’ αυτήν την προσπάθεια».
Τέλος ευχήθηκε «το Ινστιτούτο να συνεχίσει για πολλά πολλά χρόνια να συμβάλλει στην πορεία της Ελλάδας μέσα στο σύγχρονο δύσκολο κόσμο, πάντα στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της μεγάλης μας ευρωπαϊκής οικογένειας και της μεγάλης μας συμμαχίας, του ΝΑΤΟ».
Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας Φώτης Κουβέλης επισήμανε μεταξύ άλλων ότι η παρεχόμενη εκπαίδευση του Ινστιτούτου προς τα στελέχη διευρύνει τις γνώσεις τους σε τομείς όπως της ιστορίας και της φιλοσοφίας βοηθώντας τα στην εξέλιξη της σταδιοδρομίας τους και της αποστολής τους.
Παράλληλα ο κ. Κουβέλης κατέστησε σαφές ότι η ενίσχυση της αξιοκρατίας και η βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων αποτελεί πρώτη προτεραιότητα για την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.
Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας διαβεβαίωσε τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων ότι το υπουργείο στηρίζει και θα συνεχίσει να στηρίζει το έργο τους, συμβάλλοντας έμπρακτα στη βελτίωση της επιχειρησιακής και επαγγελματικής ικανότητας.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕwww.ert.gr

2018-06-26 22:06:00

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ