Πυρά κατά ομάδας του ΟΗΕ στη Ντούμα-Αναβολή της επιθεώρησης (video)

Επίθεση με πυρά δέχθηκε, την Τρίτη, ομάδα ασφαλείας του ΟΗΕ που βρισκόταν σε αποστολή αναγνώρισης στη Ντούμα της ανατολικής Γούτα όπως κατήγγειλε ο γενικός διευθυντής του Οργανισμού για την Απαγόρευση των Χημικών Οπλων Αχμετ Ουζουμτσού κατά τη διάρκεια συνεδρίασης στην έδρα του Οργανισμού, στη Χάγη.

Η ομάδα ασφαλείας αναγκάσθηκε να αποσυρθεί, είπε, «καθυστερώντας την άφιξη των επιθεωρητών στον τόπο όπου πραγματοποιήθηκε η καταγγελλόμενη επίθεση με χημικά όπλα από τις δυνάμεις του καθεστώτος της Δαμασκού κατά των κατοίκων της Ντούμα και κατά την οποία δεκάδες άμαχοι έχασαν τη ζωή τους».
Η καθυστέρηση στην άφιξη των διεθνών επιθεωρητών στη Ντούμα έχει προκαλέσει διπλωματική διένεξη καθώς οι δυτικές δυνάμεις κατηγορούν τη Δαμασκό και τη Μόσχα ότι παρεμποδίζουν σκοπίμως την αποστολή του Οργανισμού, ενώ έχουν περάσει ήδη ένδεκα ημέρες από τα γεγονότα. Οι ΗΠΑ και η Γαλλία καταγγέλλουν ότι η καθυστέρηση χρησιμοποιείται για να καταστραφούν τα στοιχεία που αποδεικνύουν την επίθεση με χημικά όπλα.
Αξιωματούχος του συριακού καθεστώτος δήλωσε ότι η ομάδα των Ηνωμένων Εθνών ήρθε αντιμέτωπη με διαδηλωτές σε εκδήλωση διαμαρτυρίας κατά των υπό τις ΗΠΑ πυραυλικών επιθέσεων, αλλά δεν αναφέρθηκε σε πυρά. «Ηταν ένα μήνυμα από τον λαό», αναφώνησε.

Πηγή:ΕΡΤ/Ρεπορτάζ:Άννα Παπασωτηρίου, ΑΠΕ-ΜΠΕwww.ert.gr

2018-04-18 15:08:10

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ