Πυρ ομαδόν κατά Ζεεχόφερ από το SPD

Μπορεί Μέρκελ και Ζεεχόφερ να συμφώνησαν  για το μεταναστευτικό στη χώρα τους αλλά φαίνεται πως δεν είχαν υπολογίσει επαρκώς τις επιφυλάξεις και τις αντιρρήσεις  του SPD.  Σφοδρές επικρίσεις δέχεται από τους Σοσιαλδημοκράτες (SPD) ο ομοσπονδιακός υπουργός Χορστ Ζέεχοφερ εξαιτίας της σκληρής στάσης του στη διαμάχη με τους Χριστιανοδημοκράτες (CDU) για τη μεταναστευτική πολιτική.
“Δεν πιστεύω ότι ο Χορστ Ζέεχοφερ θα παραμείνει στη θέση του για καιρό. Το γεγονός ότι εξακολουθεί να είναι υπουργός οφείλεται μόνο στην αδυναμία της Άνγκελα Μέρκελ», σχολίασε ο αντιπρόεδρος της Μπούντεσταγκ Τόμας Όπερμαν στις εφημερίδες του ομίλου Redaktions Netzwerk Deutschland.
Αλλά και ο υπουργός Εσωτερικών του κρατιδίου της Ρηνανίας- Παλατινάτο και επικεφαλής του SPD στην περιοχή Ρόγκερ Λέβεντς επεσήμανε ότι «ο Χορστ Ζέεχοφερ συμπεριφέρεται σαν ένας πολιτικός τζογαδόρος που ενδιαφέρεται κυρίως για το βαυαρικό του εγώ».
«Χύμα» τα είπε και ένα άλλο στέλεχος του SPD το οποίο δήλωσε στην εφημερίδα Welt, υπό τον όρο της διατήρησης της ανωνυμίας του: «Εξακολουθούμε να σκεφτόμαστε πώς μπορούμε να δώσουμε μια μπουνιά στη μούρη του Ζέεχοφερ».
Το SPD αντιμετωπίζει με επιφυλάξεις και το σχέδιο του Γερμανού υπουργού Εσωτερικών και έχει ανακοινώσει ότι δεν πρόκειται να δεχθεί τα κέντρα τράνζιτ στα σύνορα της χώρας για τους αιτούντες άσυλο που έχουν καταγραφεί σε άλλη χώρα της ΕΕ, αν αυτά είναι κλειστά.
Πηγή : ΑΠΕ-ΜΠΕ, Welt, FAZwww.ert.gr

2018-07-05 10:58:09

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ