Πόλεις ανοιχτές στους πρόσφυγες – Συνάντηση Altena και Λιβαδειάς

Εφαρμόζουν στεγαστικό πρόγραμμα φιλοξενίας προσφύγων, τόσο η γερμανική πόλη Altena, όσο και η Λειβαδιά.
Έτσι η συνάντηση των δημάρχων τους, την Πέμπτη 28/6 στη Λιβαδειά, είχε ενδιαφέρον, αφού έγινε ανταλλαγή τεχνογνωσίας και εμπειριών.
Είναι άλλωστε και οι δύο, πόλεις ανοιχτές στους πρόσφυγες με αλληλεγγύη και διαρκή στήριξη.
Όπως αναφέρει η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες: «O βραβευμένος δήμαρχος Andreas Hollstein στη συνάντησή του με τη Δήμαρχο Λεβαδέων Γιώτα Πούλου, και εκπροσώπους της ΚΕΔΗΛ και της Ύπατης Αρμοστείας, που υλοποιούν στη Λιβαδειά το πρόγραμμα στέγασης προσφύγων ESTIA, επεσήμανε τις ομοιότητες των δύο Δήμων στην αντιμετώπιση του προσφυγικού ζητήματος με την εφαρμογή πιλοτικών προγραμμάτων φιλοξενίας και τόνισε ότι οι δημότες των δυο πόλεων έχουν δημιουργήσει τις αναγκαίες συνθήκες για την επιτυχία τους.
Αναφερόμενοι στον ιδιαίτερο συμβολισμό της συνάντησης για την συνεργασία των δήμων και των πολιτών της Ευρώπης, οι δύο δήμαρχοι επιβεβαίωσαν στην πράξη την κρισιμότητα του ρόλου των τοπικών κοινωνιών στην ομαλή ένταξη των προσφύγων.
To πρόγραμμα #ESTIA υλοποιείται στη Λιβαδειά από την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Λεβαδέων με την υποστήριξη της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες και με χρηματοδότηση της Πολιτικής Προστασίας και Ανθρωπιστικής Βοήθειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης».
Σχετικές ειδήσεις:
Λιβαδειά: Μαζική συμμετοχή στις εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Πρόσφυγα
Η Λιβαδειά της αλληλεγγύης – Συγκροτήθηκε Δίκτυο Αλληλεγγύης για τους Πρόσφυγες
«Τα παιδιά της Ριτσώνας» το Σάββατο 16 Ιουνίου στη Λιβαδειά
Στη Λιβαδειά οι «Αιγαιοπελαγίτες πρόσφυγες στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο»www.ert.gr

2018-07-02 08:07:26

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ