Π. Μοσκοβισί: Μήνυμα κατά της λιτότητας η κατάργηση του νόμου για περικοπές συντάξεων

Μήνυμα κατά της λιτότητας χαρακτήρισε ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί, την κατάργηση του νόμου για περικοπές στις συντάξεις και χαιρετίζοντας αυτήν την απόφαση.
«Το Ελληνικό Κοινοβούλιο ψήφισε να μην προχωρήσει στις προνομοθετημένες περικοπές των συντάξεων, που θα μείωναν το εισόδημα περίπου 1,4 εκατ. συνταξιούχων κατά 14% κατά μέσο όρο. Αυτά είναι καλά νέα για τον ελληνικό λαό και ισχυρό μήνυμα κατά της λιτότητας», δήλωσε ο Πιερ Μοσκοβισί, επαναλαμβάνοντας πως «η Επιτροπή ουδέποτε θεώρησε ότι αυτές οι πρόσθετες περικοπές χρειάζονταν, είτε για τη διασφάλιση της μακροπρόθεσμης βιωσιμότητας του συνταξιοδοτικού συστήματος είτε για την επίτευξη του στόχου του πρωτογενούς πλεονάσματος του επόμενου έτους».
«Χαίρομαι, λοιπόν, για τους συνταξιούχους, τις οικογένειές τους και τον ελληνικό λαό ως σύνολο, που αυτό το δραστικό μέτρο δεν θα εφαρμοστεί. Ο ελληνικός λαός έχει, ήδη, περάσει πολλά τα τελευταία οκτώ χρόνια. Είναι πολύ καλή είδηση ότι αυτή η απειλή για τα εισοδήματα πολλών εκατοντάδων χιλιάδων αγωνιζόμενων νοικοκυριών έχει πλέον αρθεί», καταλήγει στη δήλωσή του ο Γάλλος επίτροπος.
Με τον Πιέρ Μοσκοβισί συναντήθηκε ο Δημήτρης Παπαδημούλης, Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο. Μετά τη συνάντηση ο επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε την ικανοποίησή του, διότι ο κ. Μοσκοβισί επανέλαβε «τις αισιόδοξες εκτιμήσεις και της Κομισιόν και του ίδιου προσωπικά, για τη θετική, σταθερή πορεία της ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας, με την ταυτόχρονη διατήρηση υγιών δημόσιων οικονομικών».
Όπως είπε ο κ. Παπαδημούλης, «ο Πιέρ Μοσκοβισί και η Κομισιόν εκτιμούν ότι ο ελληνικός προϋπολογισμός και όσα εγκρίνει ως φοροελαφρύνσεις ή κοινωνικές παροχές, διατηρούν σταθερά δημόσια οικονομικά και επίσης ότι οι προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και για το 2019 και για το 2020 είναι το ίδιο και περισσότερο αισιόδοξες».
Κατά τη συζήτηση, ο κ. Παπαδημούλης, όπως σημείωσε ο ίδιος στις δηλώσεις του, επανέλαβε στον επίτροπο ότι «η Ελλάδα είναι αποφασισμένη να επιταχύνει την ανάπτυξή της, διατηρώντας υγιή δημόσια οικονομικά, ενισχύοντας τις επενδύσεις για ταχύτερη μείωση της ανεργίας, γιατί δεν θέλουμε ποτέ ξανά χρεοκοπία και μνημόνια».
Όπως τόνισε, το μήνυμα είναι θετικό, ενόψει και της συζήτησης που ξεκινά στην ελληνική Βουλή για τον προϋπολογισμό, εκφράζοντας την ελπίδα «να το ακούσουν και οι καταστροφολογικές «Κασσάνδρες» των Αθηνών».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕwww.ert.gr

2018-12-12 12:17:12

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ