Π. Πετράκης: Δεν υπάρχει ανάγκη για νέα δημοσιονομικά μέτρα (audio)

Επαρκή χαρακτήρισε υπό τις παρούσες συνθήκες τα δημοσιονομικά μέτρα που έχουν ήδη ληφθεί και προαποφασιστεί, ο κ. Παναγιώτης Πετράκης, Καθηγητής του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα και στην εκπομπή «Αναμενόμενα και Μη» με την Κωνσταντίνα Δημητρούλη, ο κ. Πετράκης υπογράμμισε ότι η πρόωρη εφαρμογή του αφορολόγητου ή η λήψη νέων μέτρων δεν έχει να προσδώσει κάτι ιδιαίτερο στη διαδικασία ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας. Θα πρέπει, σύμφωνα με τον κ. Πετράκη, να συμβούν σημαντικά γεγονότα για να ζητηθούν νέα δημοσιονομικά μέτρα και ως φαίνεται η χώρα έχε μπει σε μία διαδικασία κανονικότητας ωστόσο δεν θα πρέπει να πυροδοτούνται αναταράξεις στο κοινωνικό κύκλο.
Ως προς το ρυθμό επίτευξης των θεσμικών μεταρρυθμίσεων, ο κ. Πετράκης επεσήμανε ότι υπάρχει μία κόπωση σε ευρωπαϊκό επίπεδο ωστόσο θα πρέπει στην Ελλάδα να ολοκληρωθούν οι μεταρρυθμίσεις σε ορισμένα δομικά ζητήματα, προκειμένου να ενισχυθεί και η ελκυστικότητα της ελληνικής οικονομίας στο ξένο κεφάλαιο και να υπάρξει μία γενναία εισροή ξένων κεφαλαίων στη χώρα.
Τέλος ο κ. Πετράκης υπογράμμισε το γεγονός ότι το ΔΝΤ είναι εξαιρετικά συντηρητικό στις εκτιμήσεις του και ότι το Πανεπιστήμιο Αθηνών επικεντρώνεται περισσότερο σε μία πληθώρα παραγόντων που θα συνδιαμορφώσουν το τοπίο της ελληνικής οικονομίας, μεσομακροπρόθεσμα. Ως εκ τούτου, σύμφωνα με τον κ. Πετράκη θα πρέπει να περιμένουμε να ολοκληρωθούν διαδικασίες, αλλά και να διαμορφωθεί μία πληρέστερη εικόνα μακροοικονομικών μεγεθών ώστε να καταλήξουμε σε πιο συγκεκριμένες εκτιμήσεις.
Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα
Επιμέλεια: Κωνσταντίνα Δημητρούληwww.ert.gr

2018-04-23 12:32:00

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ