Ρεκόρ συμμετοχής γαλλικών εταιριών και startups στο CES 2019

Στη μεγάλη έκθεση τεχνολογίας Consumer Electronics Show (CES) στο Λας Βέγκας που ανοίγει τις πύλες της σήμερα, Τρίτη 8 Ιανουαρίου και θα διαρκέσει έως τις 11 Ιανουαρίου, η γαλλική παρουσία είναι σημαντική καθώς συμμετέχουν 420 εταιρείες, όπως η La Poste, η Engie ή η Legrand, αλλά και περίπου 380 startups. Πρόκειται για ένα νέο ρεκόρ για τη Γαλλία η οποία διατηρεί την έδρα της πρώτης εθνικής αντιπροσωπείας. Φέτος, δίνεται έμφαση στις νεοφυείς επιχειρήσεις μεγάλης κλίμακας, παρατηρείται όμως, η απουσία υπουργών ή Γάλλων πολιτικών ηγετών, σε αντίθεση με τα προηγούμενα χρόνια.
Στη Γαλλία υπάρχουν σήμερα σχεδόν 10.000 νέες, καινοτόμες και αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις. Αν και ο αριθμός αυτός μπορεί να φαίνεται μικρός συγκριτικά με αυτόν των γαλλικών εταιριών (3,4 εκατομμύρια), όμως το 2017, οι εταιρίες αυτές δημιούργησαν περισσότερες από 11.000 θέσεις εργασίας από τις 93.000 νέες θέσεις που άνοιξαν σε όλη τη Γαλλία. Σύμφωνα με άρθρο στην ιστοσελίδα της δημόσιας γαλλικής τηλεόρασης, τα startups αντιπροσωπεύουν το 0,3% των εταιρειών, αλλά το 12% των θέσεων εργασίας και αν συνεχίσουν έτσι, θα μπορούσαν να δημιουργήσουν 400.000 θέσεις εργασίας μέσα σε τρία χρόνια.
Σήμερα η Γαλλία είναι νούμερο 1 στην Ευρώπη ως προς τον αριθμό των startups για την οικονομική ανάπτυξη στον τομέα της τεχνολογίας. Το πρώτο γαλλικό startup, το Ubitransport που εδρεύει στη Βουργουνδία, έχει σημειώσει άνοδο 6,528% μέσα σε τέσσερα χρόνια και είναι μεταξύ των 100 καλύτερων startups στον κόσμο. Παρόλο όμως που έχει συγκεντρώσει χρημάτα πέντε φορές μέσα σε πέντε χρόνια, δεν έχει αρκετούς επενδυτές πρόθυμους να επενδύσουν πάνω σε δέκα εταιρείες. Είναι αλήθεια ότι το 60% των startups εξαφανίζονται μέσα στα πρώτα τέσσερα χρόνια», καταλήγει το άρθρο.
Στο CES συμμετέχουν οι σημαντικότερες εταιρείες στον χώρο της τεχνολογίας οι οποίες παρουσιάζουν μια σειρά από καινοτόμα προϊόντα που στοχεύουν στην ανάπτυξη της «έξυπνης πόλης» καθώς και τεχνολογίες που εξελίσσουν και απλουστεύουν την καθημερινότητα όπως είναι τα συνδεδεμένα αντικείμενα και τα αυτόνομα αυτοκίνητα ή άλλα, πιο ασυνήθιστα όπως ένας κατασκευαστής αρωμάτων για το σπίτι που δουλεύει με κάψουλες αιθέριου ελαίου (Artiris, Γαλλία), ένα ψυγείο μπύρας που παραγγέλνει μπύρες στο Διαδίκτυο όταν υπάρχει έλλειψη (DrinkShift, Ιαπωνία) ή μια μηχανή που παράγει μπύρα και λειτουργεί με κάψουλες (LG, Κορέα).
ΠΗΓΕΣ: Francetvinfo, Francetvinfo

www.ert.gr

2019-01-08 12:00:29

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ