Σαφές μήνυμα στήριξης Μακρόν προς την Ελλάδα ενάντια στις απειλές (video)

Σαφές μήνυμα στήριξης στην Ελλάδα έστειλε την Τρίτη ο Γάλλος Πρόεδρος μιλώντας στην Ευρωβουλή, ενόψει των ευρωεκλογών που θα γίνουν τον Μάιο του 2019. Όπως τόνισε ο Εμανουέλ Μακρόν, η χώρα του θα είναι ανά πάσα στιγμή συμπαραστάτης κάθε κράτους μέλους όταν απειλείται ή υφίσταται επίθεση η κυριαρχία του.

Υπέρμαχος της ευρωπαϊκής αμυντικής πολιτικής
Ένα ξεκάθαρο μήνυμα συμπαράστασης προς την Ελλάδα έστειλε από το Στρασβούργο ο Εμανουέλ Μακρόν, στο πλαίσιο της ομιλίας του για το μέλλον της Ευρώπης.
Απαντώντας σε παρέμβαση του ευρωβουλευτή Νότη Μαριά, υπογράμμισε πως «η θέση της Γαλλίας είναι πάγια: Η Γαλλία συμπαραστέκεται σε κράτη-μέλη όταν απειλείται η κυριαρχία τους».
Αναφέροντας πως η Γαλλία πιστεύει στην ευρωπαϊκή αμυντική πολιτική, υπογράμμισε πως η χώρα του θα είναι ανά πάσα στιγμή συμπαραστάτης κάθε κράτους μέλους της Ένωσης όταν απειλείται ή υφίσταται επίθεση η κυριαρχία του.
Όπως ανέφερε, το είπε και στη Μεγάλη Βρετανία με αφορμή την υπόθεση Σκριπάλ, αλλά και προς την Ελλάδα, πως είναι πάγια θέση της Γαλλίας η υποστήριξη της Ελλάδας όταν απειλείται στην Ανατολική Μεσόγειο.
Αυτή η  γαλλική θέση συζητήθηκε πρόσφατα και σε τηλεφωνική επικοινωνία του Γάλλου Προέδρου με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, καθώς, όπως τόνισε ο Εμανουέλ Μακρόν, αυτή η πολιτική είναι ακριβώς στην καρδιά της κοινής αλληλεγγύης μεταξύ των ευρωπαϊκών κρατών.
Σχολιάζοντας παρέμβαση της Εύας Καϊλή, ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν αποτελείται μόνο από Γάλλους και Γερμανούς, αλλά και από άλλες χώρες όπως η Ελλάδα, ο κ. Μακρόν ανέφερε ότι υπάρχει η Ευρώπη πολλαπλών ταχυτήτων, αλλά μέλημά του είναι η προστασία όλων των ευρωπαίων πολιτών και σκοπός είναι να μην αποκλειστούν μέλη από τις συζητήσεις της Ένωσης σε επίπεδο χωρών.
Σχετική είδηση: Μακρόν: Ευρωπαϊκό πρόγραμμα χρηματοδότησης των κοινοτήτων που υποδέχονται πρόσφυγες
Πηγές: ΕΡΤ1 [Ανταπόκριση: Γ. Συριόπουλος], ΑΠΕ-ΜΠΕwww.ert.gr

2018-04-17 17:55:47

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ