Σε αντίστροφη μέτρηση μπαίνει η Τουρκία μέχρι τις εκλογές (video)

 Με αναπάντητο το ερώτημα αν θα μπορέσει ο  πρόεδρος Ερντογάν  να εκλεγεί πρόεδρος από την  πρώτη Κυριακή ,  αλλά ακόμη πιο σημαντικό,  αν θα μπορέσει να  αποκτήσει την πολυπόθητη πλειοψηφία στη βουλή η Τουρκία ζει υπό το φως των δημοσκοπήσεων τις τελευταίες μέρες πριν την κάλπη.

 Το εντυπωσιακό είναι ότι και ο ίδιος ο Ερντογάν  δεν αποκλείει την πιθανότητα να  μην συγκεντρώσει  περισσότερες από τριακόσιες έδρες και κάνει λόγο  για πιθανές συνεργασίες σε αυτή την περίπτωση. Ένας δεύτερος  γύρος  με την αντιπολίτευση να συγκεντρώνει την πλειοψηφία στην βουλή λένε οι αναλυτές, μπορεί να δώσει εκπλήξεις  καθώς θα ενθαρρυνθούν οι φοβισμένοι ή οι αναποφάσιστοι ψηφοφόροι.
Από την άλλη πλευρά σε μια εντυπωσιακή τηλεοπτικά συγκέντρωση  στη Σμύρνη, Τούρκοι εξέφρασαν χθες Πέμπτη τη στήριξή τους στον Μουχαρέμ Ιντζέ, τον βασικό αντίπαλο για την προεδρία του απερχόμενου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις εκλογές της Κυριακής, στη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης.
Οι διοργανωτές ανακοίνωσαν ότι 2,5 εκατομμύρια άνθρωποι συμμετείχαν σε αυτή τη συγκέντρωση, όμως δεν κατέστη δυνατό ο αριθμός να επιβεβαιωθεί από ανεξάρτητη πηγή.
Σύμφωνα με τους αναλυτές, ο Ιντζέ είναι ο πιο πιθανός αντίπαλος του Ερντογάν στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών που θα διεξαχθεί στις 8 Ιουλίου.
Ερντογάν παραμένει ο πιο δημοφιλής πολιτικός στην Τουρκία και αναμένεται να κερδίσει τις προεδρικές εκλογές, όμως σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, δεν φαίνεται να συγκεντρώνει το απαραίτητο 50% από τον πρώτο γύρο.

Ο  κατά δέκα χρόνια νεότερος του Ερντογάν, Μουχαρέμ  Ιντζέ έχει δεσμευθεί, αν εκλεγεί, να κυβερνήσει «χωρίς να αποκλείει κανέναν». «Γυναίκες με μαντίλα ή χωρίς, δεξιοί ή αριστεροί, Τούρκοι ή Κούρδοι, αλεβίτες ή σουνίτες, δεν υπάρχει καμία διαφορά», έχει υποστηρίξει σε πολλές ομιλίες του.

www.ert.gr

2018-06-22 09:24:29

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ