Σε παραίτηση προτρέπει τα μελη του ΔΣ της ΔΕΗ η ΓΕΝΟΠ

Αποδέκτες τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΗ Α.Ε  έχει επιστολή που απέστειλε η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, την οποία υπογράφουν ο πρόεδρος της ομοσπονδίας Γεώργιος Αδαμίδης και ο γενικός γραμματέας Αντώνης Καρράς.
Ο λόγος για τον οποίο στάλθηκε η επιστολή ζητώντας από τα μέλη του Δ.Σ. να παραιτηθούν, είναι η πρόσφατη ψήφιση από τη Βουλή, της δυνατότητας πώλησης λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ.
Στην επιστολή αναφέρεται ότι: «Σήμερα, 68 ολόκληρα χρόνια από τη στιγμή που «εγένετο ΔΕΗ», το ΔΣ της επιχείρησης καλείται να αποφασίσει προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία απόσχισης των εταιριών στις οποίες θα εισφερθούν οι λιγνιτικές μονάδες και τα δικαιώματα εκμετάλλευσης των ορυχείων που προσφέρονται προς πώληση. Μιας πώλησης που ΔΕΝ επιβάλλεται από καμία οδηγία και καμία απόφαση της Ε.Ε.
Σήμερα, μετά από τη ψήφιση του νόμου 4533/18 «Διαρθρωτικά μέτρα για την πρόσβαση στο λιγνίτη και το περαιτέρω άνοιγμα της χονδρεμπορικής αγοράς ηλεκτρισμού και άλλες διατάξεις» από το Ελληνικό Κοινοβούλιο, ως μέλη του Δ.Σ της Επιχείρησης καλείστε να υλοποιήσετε την «επόμενη φάση» ενός Εθνικού Εγκλήματος που θα έχει καταστροφικές συνέπειες για την ίδια την Επιχείρηση, τους εργαζομένους της, τους Έλληνες καταναλωτές, την Εθνική Οικονομία.
Η συμβολή της Εταιρίας στον εξηλεκτρισμό της χώρας αλλά και μέσα από όλες τις δραστηριότητες που ανέπτυξε, σε μία παράλληλη δράση με την παραγωγή και παροχή ηλεκτρικής ενέργειας (κοινωνικό προφίλ, φιλανθρωπικό έργο κοκ), είναι γνωστά σε όλους πόσο δε μάλλον στα μέλη του Δ.Σ που την Διοικούν.
Γνωρίζετε πολύ καλά πως η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού, ιδρύθηκε για να λειτουργήσει «χάριν του δημοσίου συμφέροντος» με σκοπό τη χάραξη και εφαρμογή μιας εθνικής ενεργειακής πολιτικής, η οποία μέσα από την εντατική εκμετάλλευση των εγχώριων πόρων, θα έκανε το ηλεκτρικό ρεύμα κτήμα και δικαίωμα του κάθε Έλληνα πολίτη, στη φθηνότερη δυνατή τιμή».

Η επιστολή τελειώνει με τη φράση «Τούτη την ώρα, νίκη σημαίνει παραίτηση και παραίτηση σημαίνει: πατριωτισμός, ηρωισμός, ανδρισμός».
To πλήρες κείμενο έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ.www.ert.gr

2018-05-07 15:16:40

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ