Σοφοκλέους: 2η ‘Εκθεση Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας

0
46

Η 2η έκθεση Κοινωνικής και Αλληλέγγυας οικονομίας άνοιξε τις πύλες της στο Παλαιό Χρηματιστήριο στη Σοφοκλέους με τη συμμετοχή περισσότερων από 120 επιχειρήσεων από όλη τη χώρα. Κοινό αίτημα η στήριξη μέσω χρηματοδότηση ενώ η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου και η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης  Θεανώ Φωτίου, επισήμαναν ότι επιταχύνονται τα βήματα για την ενίσχυση των φορέων Αλληλέγγυας Οικονομίας.
Συνομίλησαν με μέλη κοινωνικών και συνεταιριστών επιχειρήσεων και υπογράμμισαν ότι επιταχύνονται τα βήματα για την ενίσχυση των φορέων Κ.ΑΛ.Ο.
«Επιδίωξη να καταστεί κυρίαρχο μοντέλο οικονομικής δραστηριότητας η Κοινωνική και Αλληλέγγυα οικονομία. Έχουμε επεξεργαστεί σειρά εργαλείων ενίσχυσης που θα ξεδιπλώνουμε τους επόμενους μήνες», τόνισε η ‘Εφη Αχτσιόγλου.
Τον Δεκέμβριο ενεργοποιείται η  δράση επιχορήγησης των υφιστάμενων επιχειρήσεων Κ.ΑΛ.Ο. προϋπολογισμού 27 εκατ ευρώ, ενώ η δεύτερη δράση, στις αρχές του 2019, θα αφορά νέες επιχειρήσεις και θα υλοποιηθεί μέσω των Περιφερειών. Σχεδιάζεται επίσης πρόγραμμα επιχορήγησης (υφιστάμενων Κ.ΑΛ.Ο.) για δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.
«Έχουμε 11 εκατ. που θα βγάλουμε για θέσεις εργασίας στις υφιστάμενες Κ.ΑΛ.Ο. και ένα μεγάλο πρόγραμμα για Περιφέρειες. Πάμε για εντατική ωρίμανση του πεδίου επιτάχυνση των διαδικασιών», ανέφερε από την πλευρά της η Θεανώ Φωτίου.
«Το εγχείρημα έχει δυσκολίες αλλά τα όνειρα παραμένουν και προχωράμε. Η οποιαδήποτε χρηματοδότηση επιβάλλεται θα βοηθήσει τέτοιες επιχειρήσεις», τόνισε ο διαχεριστής ΚΥΝΣΕΠ «Ορεινή», Βασίλης Κωνσταντινίδης.
«Ξεκινήσαμε μα μικρό ποσό είναι για τα έσοδά μας προσπαθούμε να πάρουμε μηχανήματα για να δώσουμε δουλεία σε άνεργους», επεσήμανε η εκπρόσωπος του ΚΥΝΣΕΠ «ΒΟΥΜΕΛΙΤΑΙΑ», Αναστασία Μπέρδου.
«Υπάρχουν μεγάλες διευκολύνσεις φορολογικές δοκιμάζεις την δύναμή σου και στη συνέχεια προχωρείς παρακάτω», ανέφερε η εκπρόσωπος του ΚΥΝΣΕΠ «ΣΕΛΗΝΗ» ,Αγγελική Λευκιμμιάτη.
Περισσότερες από 120 επιχειρήσεις Κ.ΑΛ.Ο. από ολόκληρη την χώρα παρουσιάζουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους στην έκθεση που θα διαρκέσει έως τις 11 Νοεμβρίου.
ΠΗΓΗ:ΕΡΤ1/Ρεπορτάζ: Κατερίνα Γράβουwww.ert.gr

2018-11-08 17:03:58

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ