Στάση αναμονής από τον Λευκό Οίκο για επίθεση στην Συρία

Χωρίς να ληφθεί τελική απόφαση, σχετικά με ενδεχόμενη επίθεση στη Συρία, ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Αμερικανού προέδρου, με τους συμβούλους του. Ο Ντόναλντ Τραμπ συναντήθηκε χθες Πέμπτη με συμβούλους του και δεν «ελήφθη καμία τελική απόφαση», ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος, τονίζοντας ότι συνεχίζουμε να αξιολογούμε πληροφορίες μυστικών υπηρεσιών και να συνομιλούμε με εταίρους και συμμάχους.

Τραμπ: Σύντομα ή καθόλου σύντομα οι αποφάσεις για Συρία-Έκτακτο Σ.Α. ζητά η Ρωσία (video)

«Συνεχίζουμε να αξιολογούμε πληροφορίες μυστικών υπηρεσιών και να συνομιλούμε με εταίρους και συμμάχους», αναφέρει η ανακοίνωση.
Στην ανάγκη να υπάρξει διεθνής αντίδραση για να αποτραπεί η συνέχιση της χρήσης χημικών όπλων στη Συρία, συμφώνησαν Τραμπ και Μέι.
Οι Τραμπ και Μέι συνομίλησαν μετά το πράσινο φως που έδωσαν κορυφαίοι υπουργοί της βρετανικής κυβέρνησης για τη συμμετοχή των ένοπλων δυνάμεων της χώρας σε ενδεχόμενες επιχειρήσεις των ΗΠΑ και της Γαλλίας στη Συρία
Οι δύο ηγέτες «συμφώνησαν ότι είναι ζωτικής σημασίας η χρήση χημικών όπλων να μην μείνει αναπάντητη» και ότι είναι «ανάγκη να αποτραπεί η περαιτέρω χρήση χημικών όπλων από το καθεστώς του Άσαντ», ανέφερε το γραφείο της πρωθυπουργού της Βρετανίας στην ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα μετά τη συνδιάλεξή τους. «Συμφώνησαν να συνεχίσουν να συνεργάζονται στενά όσον αφορά τη διεθνή αντίδραση», προστέθηκε στο δελτίο Τύπου της Ντάουνινγκ Στριτ.
«Έχουμε αποδείξεις για τη χρήση χημικών στη Ντούμα και θα λάβουμε τις αποφάσεις μας σε εύθετο χρόνο», δήλωσε χθες ο Γάλλος πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν, ενώ Γερμανία και Ιταλία ξεκαθάρισαν ότι δεν θα συμμετάσχουν σε ενδεχόμενα χτυπήματα στη Συρία.
Από την πλευρά της, η Ρωσία, η οποία ζήτησε να γίνει σήμερα δημόσια συνεδρίαση του ΣΑ παρουσία του γγ του ΟΗΕ, δηλώνει ότι κάθε βία κατά της Συρίας συνιστά παραβίαση του καταστατικού χάρτη του Οργανισμού, και έδωσε εντολή σε πλοία της να αποπλεύσουν από τη συριακή ναυτική βάση τους στην Ταρτούς, «για λόγους ασφαλείας».
Στο μεταξύ, η πρώτη ομάδα των εμπειρογνωμόνων του Οργανισμού για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων έφτασε χθες στη Βηρυτό. Πάντως, αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο ανέφερε ότι Αμερικανοί αξιωματούχοι συνέλεξαν δείγματα από θύματα της καταγγελλόμενης επίθεσης με χημικά στη Συρία , τα οποία βγήκαν θετικά σε χημικές ουσίες.
Πηγή: ΕΡΤ1, Πρώτο Πρόγραμμα, ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, Reuterswww.ert.gr

2018-04-13 06:07:21

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ