Στη Βουλή το πόρισμα για τις προσλήψεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ-Να διερευνηθούν οι ευθύνες Γεωργιάδη

Επτά στελέχη του ΚΕΕΛΠΝΟ φέρονται να συνέστησαν «συμμορία» παράνομων προσλήψεων και συγκάλυψης στοιχείων, υπόθεση η οποία μπορεί να οδηγήσει ακόμα και στη διερεύνηση ποινικών ευθυνών, κακουργηματικού χαρακτήρα, για πολιτικό πρόσωπο, πρώην υπουργό Υγείας. Την αποκάλυψη αυτή έκανε ο πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής, Αντώνης Μπαλωμενάκης, αναφερόμενος σε εισαγγελική παραγγελία που έχει πάρει τον δρόμο της για την Βουλή.
«Η αποστολή εκ μέρους της εισαγγελέως Ελένης Τουλουπάκη στη Βουλή της δικογραφίας για το ΚΕΕΛΠΝΟ έχει την έννοια της διερεύνησης συγκεκριμένων ποινικών ευθυνών πολιτικού προσώπου το οποίο κατονομάζεται στην παραγγελία και είναι ο τότε υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης» δήλωσε απευθυνόμενος στα μέλη της επιτροπής, ο κ Μπαλωμενάκης.
Προσέθεσε, μάλιστα, πως η Εισαγγελέας εκτιμά ότι «πρέπει να ερευνηθεί εάν και εφόσον υπάρχει ευθύνη για το γεγονός ότι από τα 23-23 άτομα που αναφέρονται, τα 17 άτομα αποδεδειγμένα απασχολήθηκαν στο προσωπικό πολιτικό γραφείο του κ. Γεωργιάδη». Ο κ. Μπαλωμενάκης, τέλος τόνισε, ότι η απασχόληση των 17 στο γραφείο Γεωργιάδη προκάλεσε ζημία του Ελληνικού Δημοσίου την οποία το πόρισμα εκτιμά σε 256.000 ευρώ συνολικά για έναν χρόνο.
Διατυπώνοντας την προσωπική του άποψη ο Πρόεδρος της εξεταστικής δήλωσε πως «αποδεικνύεται πλήρως» το γεγονός της παράνομης απασχόλησης 22 ατόμων στο ΚΕΕΛΠΝΟ επί Άδωνι Γεωργιάδη «έλλειψη τυπικών προϋποθέσεων, έλλειψη πραγματικής απασχόλησης. Ενώ υποστήριξε ότι έγινε και χρήση τεχνασμάτων για να αποκρύπτουν οι προσλήψεις από τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. ή και από την ίδια την πρόεδρο Τζένη Κρεμαστινού και τις διωκτικές αρχές.
Σύμφωνα με στοιχεία του πορίσματος τα επτά στελέχη του ΚΕΕΛΠΝΟ, παραπέμπονται για απιστία, ψευδή βεβαίωση, υπεξαγωγή εγγράφων με την επιβαρυντική περίπτωση του νόμου περί καταχραστών του δημοσίου. «Το πόρισμα εκτιμά ότι οι συγκεκριμένοι είχαν συστήσει συμμορία» κατέληξε ο κ. Μπαλωμενάκης.
Πηγή: ΕΡΤ
Ρεπορτάζ: Νίκος Τσιμπίδαςwww.ert.gr

2018-06-20 15:17:35

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ