Στο 1,59 ο δείκτης R στην Τσεχία – Μεγάλη διασπορά του κορονοϊού και έξαρση κρουσμάτων

Στο 1,59 αυξήθηκε ο δείκτης R της αναπαραγωγής των κρουσμάτων νέου κορονοϊού στην Τσεχική Δημοκρατία, όπως ανακοίνωσε σήμερα το Ινστιτούτο Πληροφοριών και Στατιστικών για την Υγεία (UZIS), γεγονός το οποίο δείχνει την διασπορά της COVID-19 εν μέσω μιας έξαρσης των κρουσμάτων στη χώρα.

Η Τσεχική Δημοκρατία αντιμετωπίζει μια από τις μεγαλύτερες εξάρσεις νέων κρουσμάτων κορονοϊού τις τελευταίες εβδομάδες στην Ευρώπη, όπως σημειώνει το ΑΜΠΕ, καθώς σε σχέση με το μέγεθος του πληθυσμού της έπεται μόλις της Ισπανίας και της Γαλλίας.

Η έξαρση των νέων κρουσμάτων ώθησε την κυβέρνηση να καταστήσει πιο αυστηρούς τους κανόνες για τη χρήση μάσκας, καθώς αποσκοπεί να αποφύγει την επιβολή καραντίνας σε μεγάλο εύρος, όπως με το lockdown που είχε επιβάλει την άνοιξη, το οποίο προκάλεσε πλήγμα στην οικονομία.

Ο δείκτης R δείχνει τον μέσο αριθμό ανθρώπων στους οποίους μπορεί κάποιος που έχει προσβληθεί από SARS-CoV-2 να μεταδώσει τον ιό.

Ένας δείκτης R που ξεπερνάει το 1 μπορεί να οδηγήσει σε εκθετική αύξηση των κρουσμάτων.

Το UZIS ανακοίνωσε επίσης ότι, αν και ο δείκτης αυτός μπορεί να επηρεαστεί από έναν αριθμό παραγόντων, όπως τα ποσοστά αυτών που υποβάλλονται σε διαγνωστικές εξετάσεις ή τις τοπικές εξάρσεις κρουσμάτων, ο δείκτης αυξήθηκε πάνω από 1 σε όλες τις περιοχές της χώρας. Ο υπολογισμός του δείκτη έγινε με βάση τα στοιχεία που υπήρχαν ως τις 12 Σεπτεμβρίου.

Η Τσεχία κατέγραψε χθες, Δευτέρα, 1.038 νέα κρούσματα κορονοϊού σε ένα 24ωρο. Αυτή ήταν η έκτη φορά από την περασμένη εβδομάδα που ο ημερήσιος αριθμός κρουσμάτων υπερέβαινε το όριο των χιλίων, το οποίο ξεπεράστηκε για πρώτη φορά τον Σεπτέμβριο.

Το σύνολο των κρουσμάτων νέου κορονοϊού από τον Μάρτιο που εντοπίστηκε ο ιός στη χώρα ανήλθε το 24ωρο που πέρασε σε 37.222, ανακοίνωσαν οι αρχές, ενώ οι νεκροί από COVID-19 ανέρχονται σε 465 στη χώρα και αυτοί που έχουν αναρρώσει σε 22.129. Οι νοσηλευόμενοι αυξήθηκαν σε 305 από την Κυριακή, ενώ την 1η Σεπτεμβρίου ανέρχονταν σε 172.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ