Στ. Κοντονής: Η Χ.Α. επιδιώκει κατάλυση του δημοκρατικού πολιτεύματος

«Με την ομιλία Μπαρμπαρούση αποκαλύφθηκε τι είναι η Χρυσή Αυγή και τι επιδιώκει: την κατάλυση του δημοκρατικού πολιτεύματος και την επαναφορά ενός καθεστώτος φαύλου, ανελεύθερου και αντιδημοκρατικού, το οποίο το γνωρίσαμε οι Έλληνες στην επταετία της Χούντας και μας άφησε πίσω δολοφονίες, βασανισμούς και την Κύπρο να αιμορραγεί ακόμα» τόνισε ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, απαντώντας σε ερώτηση για την υπόθεση Μπαρμπαρούση στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στην Έδεσσα.

«Είναι (η ΧΑ) μία νεοναζιστική, χιτλερική οργάνωση, με ό,τι αυτό σημαίνει. Δεν νομίζω ότι υπάρχει Έλληνας πολίτης που να μην ξέρει τι ήταν οι Ναζί στη Γερμανία, πού οδήγησαν εκείνοι τη χώρα, σε τι εγκλήματα είχαν προβεί και πόσο ακριβά η ανθρωπότητα πλήρωσε αυτή την απεχθή και άθλια ιδεολογία, η οποία παράγει βία, διαίρεση και κοινωνική μεριδοποίηση» προσέθεσε ο υπουργός, επισημαίνοντας πως «και η κυβέρνηση και η Δικαιοσύνη ενήργησαν άμεσα στο πλαίσιο των ποινικών δικονομικών κανόνων, και αυτή την ώρα αυτός ο κύριος έχει συλληφθεί και απολογείται για τις πράξεις του».
Σε άλλη ερώτηση για τις αναρτήσεις εισαγγελέα Εφετών στα social media, ο οποίος φέρεται να καταφέρεται με προσβλητικά σχόλια σε βάρος του Προέδρου της Δημοκρατίας και του πρωθυπουργού για το ονοματολογικό, ο κ. Κοντονής είπε ότι όπως και στην περίπτωση Μπαρμπαρούση, τόσο ο ίδιος όσο και η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ενήργησαν άμεσα για τη διαλεύκανση αυτής της υπόθεσης και σε ό,τι αφορά το πειθαρχικό της κομμάτι και σε ό,τι αφορά το ποινικό.
«Ο κύριος αυτός βρίσκεται πλέον ενώπιον της πειθαρχικής διαδικασίας, που ακολουθείται για τους εισαγγελικούς και δικαστικούς λειτουργούς και ενώπιον της ποινικής διαδικασίας που θα διερευνήσει τυχόν τέλεση ποινικών αδικημάτων» επισήμανε ο υπουργός.
«Απολύτως διαφανές και δημοκρατικά ελεγχόμενο» το σύστημα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο υπουργός Δικαιοσύνης χαρακτήρισε το σύστημα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών «απολύτως διαφανές, δίκαιο και δημοκρατικά ελεγχόμενο».
«Κάνουμε ό,τι μπορούμε για την προστασία των ανθρώπων που έχουν πραγματικό πρόβλημα, των φτωχών και των αδυνάμων» σημείωσε ο υπουργός, επισημαίνοντας πως με το σύστημα αυτό «κανένας δεν μπορεί να κάνει λαθροχειρία και σταμάτησαν και αυτές οι αθλιότητες με ανθρώπους του υποκόσμου, οι οποίοι παρευρίσκονταν σε πλειστηριασμούς και επεδίωκαν να ελέγξουν τη διαδικασία του πλειστηριασμού και των προσφορών».
Υπογράμμισε, δε, ότι «μέχρι σήμερα έχουν γίνει εκατοντάδες ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί και δεν υπήρξε ούτε μία πρώτη λαϊκή κατοικία, η οποία να τέθηκε σε πλειστηριασμό» και σημείωσε πως η κυβέρνηση κράτησε μια στάση αρχής στο συγκεκριμένο θέμα και «νομοθέτησε με βάση το κοινωνικό συμφέρον».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕwww.ert.gr

2018-06-19 16:28:05

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ