Συγκέντρωση σιδηροδρομικών έξω από το κτήριο του ΤΑΙΠΕΔ στις 8/6

Kορυφώνονται την Παρασκευή 8/6 οι κινητοποιήσεις των σιδηροδρομικών με 24ωρη απεργία, μετά τις στάσεις εργασίας της Πέμπτης 7/6.
Στα πλαίσια αυτά, τρένα και προαστιακός σιδηρόδρομος θα μείνουν ακινητοποιημένα. Επίσης δεν θα εκτελούνται δρομολόγια του μετρό στο τμήμα Δουκίσσης Πλακεντίας-Αεροδρόμιο και αντίστροφα.
Παράλληλα, οι σιδηροδρομικοί  θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στις 9.30 π.μ., έξω από το κτήριο του ΤΑΙΠΕΔ, Κολοκοτρώνη 1 & Σταδίου.
Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Συνταξιούχων Σιδηροδρομικών «Η ΕΝΟΤΗΤΑ», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι «στηρίζει τον αγώνα των συναδέλφων Σιδηροδρομικών για δημόσιο Σιδηρόδρομο που να ανήκει στο λαό και να υπηρετεί τις ανάγκες του».
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών, επισημαίνει πως: «Ως Σιδηροδρομικοί θα συνεχίσουμε μέχρι τέλους να προβάλλουμε τις θέσεις μας για ένα σύγχρονο – ενιαίο – δημόσιο Σιδηρόδρομο προς όφελος της κοινωνίας και της χώρας».
Το ΠΑΜΕ αναφέρει μεταξύ άλλων, ότι: «καλεί σε έναν αγώνα για Σιδηρόδρομο στην υπηρεσία του λαού και όχι των μονοπωλίων. Να σταματήσουν τώρα οι ιδιωτικοποιήσεις».
Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας σε ανακοίνωσή του τονίζει πως: «στέκεται στο πλευρό των συναδέλφων σιδηροδρομικών στον ΟΣΕ Α.Ε., την ΕΕΣΣΤΥ Α.Ε., την ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε., την ΕΡΓΟΣΕ Α.Ε. και τη ΓΑΙΟΣΕ Α.Ε. σε ολόκληρο το δίκτυο, που αγωνίζονται ενάντια στην πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων που έχει υιοθετήσει η κυβέρνηση.
Το ξεπούλημα του σιδηροδρόμου, και εν γένει της δημόσιας περιουσίας, της περιουσίας του ελληνικού λαού συνεχίζεται. Μετά την ΤΡΑΙΝΟΣΕ ήρθε η σειρά της ΕΕΣΣΤΥ, παρά και τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης για κατάργηση του ΤΑΙΠΕΔ.
Το ΕΚΑ στηρίζει τους συναδέλφους σιδηροδρομικούς ενάντια στην παράδοση του δημόσιου πλούτου στους επιχειρηματίες και καλεί τα Σωματεία Μέλη του, όλοι μαζί να εκφράσουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας στην 24ωρη απεργία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ), με την παρουσία μας στην απεργιακή συγκέντρωση, την Παρασκευή 08-06-2018, στις 9.30 π.μ., έξω από το κτήριο του ΤΑΙΠΕΔ, Κολοκοτρώνη 1 & Σταδίου».
Σχετική είδηση: Προαστιακός – τρένα: Στάσεις εργασίας σήμερα – 24ωρη απεργία αύριοwww.ert.gr

2018-06-07 15:03:03

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ