Συγχαρητήρια του Αντιπροέδρου των ΗΠΑ προς τον Πρωθυπουργό για τη συμφωνία με την πΓΔΜ

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Μάικ Πενς, είχε ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στο πλαίσιο της οποίας ο αντιπρόεδρος τον συνεχάρη για τη συμφωνία με την πΓΔΜ για την επίλυση του ζητήματος της ονομασίας της γείτονος.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε τη σημασία που έχει η συμφωνία αυτή για τη σταθερότητα και την συνανάπτυξη στα Βαλκάνια.

Συγχαρητηρια Αντιπροέδρου ΗΠΑ Πενς στον @PrimeministerGR για την «ιστορική συμφωνία με τα Σκοπια» όπως αναφέρει ο ΛΟ «ο Μαικ Πενς προσέφερε την στήριξη του για την βιώσιμη κ επιτυχή εφαρμογή συμφωνίας κ συνεχάρη τον κ Τσίπρα για το πολιτικό θάρρος που επέδειξε» @ERTsocial
— Lena Argiri (@lenaargiri) July 5, 2018

Spoke to Greek Prime Minister @tsipras_eu to offer U.S. support for the historic agreement to resolve the long-standing name issue with Skopje. Successful implementation of this agreement will bolster the region’s prosperity and stability.
— Vice President Mike Pence (@VP) July 5, 2018

Επιπλέον, ο Πρωθυπουργός συζήτησε με τον Αντιπρόεδρο των ΗΠΑ για την ενίσχυση των ελληνοαμερικανικών οικονομικών σχέσεων, ιδίως ενόψει της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, στην οποία τιμώμενη χώρα θα είναι οι ΗΠΑ, καθώς και για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και το ρόλο της Τουρκίας στην ευρύτερη περιοχή.
Στη συνέχεια, ο κ. Πενς πραγματοποίησε τηλεφωνική επικοινωνία και με τον πρωθυπουργό της πΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ, όπου επαναβεβαίωσε τη στήριξη των ΗΠΑ στην ευρωατλαντική πορεία των Σκοπίων.
«(Ο αντιπρόεδρος Μάικ Πενς) εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη θετική απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για μια πορεία προς την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων τον Ιούνιο του 2019 και επιβεβαίωσε την υποστήριξη των ΗΠΑ για τη συμμετοχή της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ», αναφέρει η ανακοίνωση του γραφείου της αντιπροεδρίας.

Spoke to Macedonian Prime Minister @Zoran_Zaev to offer U.S. support for the historic agreement to resolve the long-standing name issue with Greece. The successful implementation will open the door to European integration and bolster the region’s prosperity and stability.
— Vice President Mike Pence (@VP) July 5, 2018

White House says that @VP during phone call w Zaev welcomed the positive decision by the European Council on a path to open accession negotiations in June 2019 and reaffirmed U.S. support for country’s membership in NATO and the EU
— Lena Argiri (@lenaargiri) July 5, 2018
www.ert.gr

2018-07-05 22:28:12

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ