Συλλυπητήρια Ομοσπονδιών και συλλόγων για την τραγωδία στην Αττική: Κατάθεση χρημάτων και συγκέντρωση αναγκαίων αγαθών

Η ΕΦΟΑ (τένις) εκφράζει με ανακοίνωση τη βαθιά οδύνη της και τα συλλυπητήριά της για τα θύματα της τραγωδίας που πλήττει τη χώρα μας. «Ο Πρόεδρος Σπύρος Ζαννιάς, τα Mέλη του Δ.Σ της ΕΦΟΑ και ολόκληρη η Οικογένεια του Ελληνικού Τένις, εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στις Οικογένειες των Θυμάτων της τραγωδίας, που πλήττει τη χώρα μας, από τις φονικές πυρκαγιές. Το Δ.Σ της ΕΦΟΑ θα καταθέσει το ποσό των 1000€ (χιλίων ευρώ) σε λογαριασμό που θα υποδείξει η Ελληνική Πολιτεία, σε όφελος των Οικογενειών των Θυμάτων και καλεί όλες τις Αθλητικές Ομοσπονδίες και την Αθλητική Οικογένεια να στηρίξουν την προσπάθεια αυτή», αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Επίσης το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού και Υπεραποστάσεων (ΕΟΣΛΜΑ-Υ), εκφράζει την οδύνη του, για τις ανθρώπινες ζωές που χάθηκαν και για την καταστροφή που υπέστη η πατρίδα μας από την πύρινη λαίλαπα.
«Ανταποκρινόμενοι στο αίτημα του Α.Π.Σ. «ΤΕΛΜΗΣΣΟΣ» ΜΑΡΑΘΩΝΑ (Ν. ΜΑΚΡΗΣ) κάνουμε έκκληση στους Συλλόγους όλης της Ελλάδας αλλά και σε κάθεναν ξεχωριστά για τη συνδρομή του στη συγκέντρωση των αναγκαίων αγαθών. Αυτά που είναι απολύτως απαραίτητα αυτή την ώρα, είναι φαρμακευτικό υλικό και κυρίως γάζες, Βetadine, Fucidin, παιδικές πάνες, μωρομάντηλα και τρόφιμα μακράς συντηρήσεως (φρυγανιές, μπισκότα κλπ). Η συγκέντρωση, παράκληση, να γίνεται στο Αθλητικό Πολιτιστικό Πάρκο Νέας Μάκρης Λεωφόρος Μαραθώνος 196 Ν. Μάκρη (Μπάσκετ-Κυλικείο)», αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΟΣΛΜΑ-Υ.
Συνεργασία Δήμου Μαραθώνα και ΟΠΑΠ για τη στήριξη των πληγέντων από τις πυρκαγιές
Ο Δήμος Μαραθώνα, με τη στήριξη του ΟΠΑΠ, άνοιξε και φιλοξενεί ήδη πληγέντες από τις πρόσφατες πυρκαγιές, στην Ε’ Κατασκήνωση του Μαραθώνα, στον Άγιο Ανδρέα. Εκεί βρίσκεται η κινητή μονάδα υγείας του Χαμόγελου του Παιδιού «Ιπποκράτης», η οποία συμμετέχει στο πρόγραμμα προληπτικών εξετάσεων «ΟΠΑΠ στη Γειτονιά», ώστε να προσφέρει ιατρική περίθαλψη και ψυχολογική υποστήριξη. Παράλληλα, στους πληγέντες προσφέρονται τρόφιμα και νερό.
Η καταγραφή των στοιχείων των πληγέντων από τον δήμο, για τη φιλοξενία τους στην Ε’ Κατασκήνωση, γίνεται στα τηλέφωνα 22943-20537 και 22943-20511.
Συλλυπητήρια από ΕΠΟ και ΠΣΑΠ για τα θύματα της τραγωδίας
Τα συλλυπητήριά της για τα θύματα της πυρκαγιάς στην Αττική εκφράζει να ανακοίνωσή της η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία. Παράλληλα, η ΕΠΟ προαναγγέλει την ανάληψη πρωτοβουλιών, με τις οποίες θα προσπαθήσει να συνεισφέρει στην ανακούφιση των πληγέντων.
Η ανακοίνωση: «Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια για τον άδικο χαμό δεκάδων συμπατριωτών μας, από την πύρινη λαίλαπα της Αττικής, στις οικογένειες και τους οικείους τους. Η ποδοσφαιρική οικογένεια της χώρας μετέχει στο εθνικό πένθος, στέκεται δίπλα στους πληγέντες και τις οικογένειές τους και θα αναλάβει σύντομα πρωτοβουλίες για να συνεισφέρει στην ανακούφιση του πόνου τους».
Αντίστοιχη ανακοίνωση εξέδωσε και ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών, εκφράζοντας την ευχή να είναιθ η τελευταία φορά που η Ελλάδα βιώνει μία τέτοια τραγωδία. Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση του ΠΣΑΠ αναφέρει: «Η ελληνική γλώσσα είναι ίσως η πιο πλούσια του κόσμου, όμως μπροστά στα όσα διαδραματίστηκαν τις τελευταίες ώρες στην Αττική, φαντάζει τόσο «φτωχή» ώστε να αποτυπώσει ανάγλυφα το μέγεθος της καταστροφής. Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών εκφράζει τη βαθιά του θλίψη και την οδύνη του για την απώλεια δεκάδων συνανθρώπων μας, που τόσο άδικα έφυγαν από κοντά μας. Ευχή του Π.Σ.Α.Π. είναι η τραγωδία που έπληξε την πατρίδα μας να είναι η τελευταία και ποτέ ξανά να μην βιώσουμε κάτι ανάλογο. Αποτελεί καθήκον και υποχρέωση όλων μας να σταθούμε δίπλα στους πληγέντες και να πράξουμε ό,τι μπορούμε, ώστε να απαλύνουμε τον πόνο που τους προκάλεσε η ανείπωτη καταστροφή. Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στις οικογένειες και τους οικείους των θυμάτων».
Ανακοινώσεις ΕΟΚ και ΕΣΑΚΕ για τις φονικές πυρκαγιές στην Αττική
Ανακοινώσεις για την εθνική τραγωδία με τις φονικές πυρκαγιές στην Αττική, εξέδωσαν η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ) και ο Ελληνικός Σύνδεσμος Ανωνύμων Καλαθοσφαιρικών Εταιρειών (ΕΣΑΚΕ).
«Η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στους οικείους των θυμάτων της ανείπωτης τραγωδίας που πλήττει την χώρα. Εκφράζει την οδύνη της για κάθε απώλεια, ανθρώπινη και υλική, και εύχεται κουράγιο σε όλους τους πληγέντες», αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΟΚ.
«Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ και ο πρόεδρος του κ. Ευάγγελος Γαλατσόπουλος εκφράζουν την οδύνη τους για την ανείπωτη τραγωδία στις περιοχές της Ανατολικής και Δυτικής Αττικής. Εκφράζουν, επίσης, τα ειλικρινή συλλυπητήριά τους στις οικογένειες των θυμάτων των καταστροφικών πυρκαγιών, την συμπαράστασή τους στους πυρόπληκτους και προσεύχονται για όσους δίνουν μάχη για την ζωή τους», αναφέρει η ανακοίνωση του ΕΣΑΚΕ.
Super League για την τραγωδία στην Αττική: «Βαθιά οδύνη για τα θύματα της πύρινης λαίλαπας»
Την οδύνη της για τα θύματα που προκάλεσαν οι φονικές πυρκαγιές στην Αττική, εκφράζει με ανακοίνωσή της η Super League. «Σύσσωμη η ποδοσφαιρική οικογένεια της Super League εκφράζει τη βαθιά οδύνη της για τα θύματα που προκάλεσε η πύρινη λαίλαπα που έπληξε την Αττική και εκφράζει τα συλλυπητήριά της στις οικογένειες των θυμάτων και τη συμπαράστασή της στους συμπολίτες μας που επλήγησαν από την πύρινη λαίλαπα, στους πυροσβέστες, τους εθελοντές, τους κατοίκους και τον καθέναν που πολεμά με κάθε μέσον τις καταστροφικές πυρκαγιές», αναφέρει η ανακοίνωση της διοργανώτριας αρχής.
ΠΑΕ ΑΕΚ για την τραγωδία στην Αττική: «Σε αυτές τις στιγμές οι λέξεις χάνουν κάθε νόημα»
Μήνυμα στον επίσημο λογαριασμό της στο Facebook, ανήρτησε η ΠΑΕ ΑΕΚ, με αφορμή τις φονικές πυρκαγιές που έπληξαν την Αττική θέλοντας να εκφράσει τα ειλικρινή της συλλυπητήρια για τα δεκάδες θύματα.
«Σε αυτές τις στιγμές οι λέξεις χάνουν κάθε νόημα. Ο πόνος σκεπάζει τα πάντα. Προσευχόμαστε για τους νεκρούς συμπολίτες μας. Η καρδιά μας χτυπάει για τους πληγέντες της ανείπωτης τραγωδίας. Η σκέψη μας είναι μαζί σας. Είναι υποχρέωση όλων μας να σταθούμε στο πλευρό σας! Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια!», αναφέρει το μήνυμα της κιτρινόμαυρης ΠΑΕ.
ΠΑΕ Παναθηναϊκός για την τραγωδία στην Αττική: «Θλίψη και οδύνη για τον άδικο χαμό δεκάδων συνανθρώπων μας»
Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός εξέδωσε ανακοίνωση και εξέφρασε τη θλίψη και την οδύνη της για τα θύματα στην Αττική, από τις φονικές πυρκαγιές. «Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός εκφράζει την βαθιά της θλίψη και οδύνη για τον άδικο χαμό δεκάδων συνανθρώπων μας, που προκάλεσε το καταστροφικό έργο από τις πυρκαγιές στην Αττική», αναφέρει η ανακοίνωση των «πρασίνων».
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕsports.ert.gr.

2018-07-24 18:44:18

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ