Συνεχίζεται το ράλι στα ελληνικά ομόλογα-Κάτω από το 3% το 5ετές

0
37

Οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων συνεχίζουν να υποχωρούν την Δευτέρα εν μέσω προσδοκιών για ολοκλήρωση της 4ης αξιολόγησης και επίτευξη συμφωνίας των πιστωτών στο θέμα της ελάφρυνσης του χρέους. Θετικά λειτουργεί επίσης η υπεραπόδοση της χώρας στον δημοσιονομικό τομέα καθώς το πρωτογενές πλεόνασμα ανήλθε στο 4,2% του ΑΕΠ το 2017 με βάση τον υπολογισμό του μνημονίου.
Η απόδοση του 5ετούς ομολόγου υποχωρούσε στο 2,91% το πρωί της Δευτέρας από 3% στο κλείσιμο της Παρασκευής ενώ η απόδοση του 10ετούς ομολόγου είχε διολισθήσει στο 3,874% από 3,914% στο κλείσιμο της Παρασκευής.
Ο ερχομός των επικεφαλής των κλιμακίων των θεσμών στις 14 Μαΐου εκτιμάται ότι θα συμβάλλει στην επίτευξη τεχνικής συμφωνίας για την 4η αξιολόγηση μέχρι το Eurogroup της 24ης του μήνα. Υπενθυμίζεται ότι η ΕΚΤ θα ανακοινώσει τα αποτελέσματα των τραπεζικών stress tests αυτή την εβδομάδα. Ολες οι πληροφορίες συγκλίνουν στο συμπέρασμα ότι οι τέσσερις συστημικές τράπεζες δεν θα χρειασθούν ανακεφαλαιοποίηση.
Στις 14 Μαΐου συνεδριάζει επίσης το Euroworking Group (EwG) για αν εξετάσει την πρόοδο που έχει συντελεσθεί στα πλαίσια της αξιολόγησης. www.ert.gr

2018-04-30 10:56:01

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ