Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για τις διαθεσιμότητες στη Χαλυβουργική Α.Ε.

Οι δυσμενείς εργασιακές εξελίξεις που βιώνουν οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση, δημιούργησαν κύμα συμπαράστασης από τις συνδικαλιστικές οργανώσεις. Ήδη η ΓΣΕΕ με ανακοίνωσή της εξέφρασε τη στήριξή της.
Από την πλευρά του το εργατικό κέντρο Ελευσίνας – Δυτικής Αττικής, τονίζει τα εξής: «Για μία ακόμη φορά οι συνάδελφοί μας στην Χαλυβουργική μπαίνουν σε διαθεσιμότητα, ακόμη μία φορά αυτοί και οι οικογένειές τους επαναπροσδιορίζουν τον προϋπολογισμό τους για να επιβιώσουν, ακόμη μία φορά η αβεβαιότητα για το τι θα γίνει αύριο βαραίνει την θλίψη που νοιώθουν για την κάθε ημέρα που θα ξημερώνει, μπαίνοντας σιγά σιγά στα δαιδαλώδη μονοπάτια της κατάθλιψης με ότι αυτό συνεπάγεται.
Η πολιτική αυτής της χώρας βλέπετε έχει άλλες προτεραιότητες που την ζούμε κάθε ημέρα στα κανάλια, για το ποιος φταίει περισσότερο από το 1821 έως σήμερα.
Το να κυβερνηθεί αυτή η χώρα με γνώμονα τους πολίτες της ούτε λόγος».
Τέλος, στην ίδια ανακοίνωση η δευτεροβάθμια συνδικαλιστική οργάνωση επισημαίνει: «Εξαγγέλλονται προγράμματα όπως αυτά για τους εγκλωβισμένους εργαζόμενους, που σαφώς και δεν είναι η λύση αλλά ανακουφίζει έστω και στο ελάχιστο, μέχρι να ξυπνήσουν κάποια στιγμή οι πολιτικοί μας και να ασχοληθούν πραγματικά με εθνικές πολιτικές, όπως για τις χαλυβουργίες, τα ναυπηγεία, την ενέργεια και για όλα αυτά που θα δώσουν την ώθηση να υπάρξουν θέσεις εργασίας, αξιοπρεπείς μισθοί και εν τέλει υγιής οικονομία.
Στην περίπτωση της Χαλυβουργικής δεν φτάνουν μόνο τα παραπάνω που έχουν φέρει σε απελπισία τους εργαζόμενούς της, υπάρχει και το γεγονός της δικαστικής διαμάχης της οικογένειας των εργοδοτών που φέρνει τους εργαζόμενους σε πλήρη απόγνωση, μιας και το μέλλον της επιχείρησης πλέον αφήνεται στο αν και πότε τα δικαστήρια αποφασίσουν και τι.
ΑΚούει κανείς ;;;;
Το ΕΚΕ-ΔΑ μαζί με το Σωματείο Εργαζομένων στη Χαλυβουργική θα εκτιμήσουν την κατάσταση και θα πάρουν τις απαραίτητες αποφάσεις».
Σχετική είδηση: Στήριξη της ΓΣΕΕ προς τους εργαζόμενους της Χαλβουργικής
www.ert.gr

2018-04-12 20:44:40

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ