Συντάξεις – κλαδικές συμβάσεις και ΕΝΦΙΑ τα τρέχοντα οικονομικά ζητήματα (video)

Tο ζήτημα το αν θα προχωρήσει ή όχι η μείωση των συντάξεων στην Ελλάδα από τον Ιανουάριο δεν θα συζητηθεί στο Eurogroup της ερχόμενης Παρασκευής, αλλά όταν οι θεσμοί επιστρέψουν στην Αθήνα για έλεγχο τον Σεπτέμβριο, δήλωσε κοινοτικός αξιωματούχος.

Συμπλήρωσε μάλιστα ότι «η Ελλάδα στέκεται πλέον στα πόδια της, υπάρχει όμως εποπτεία. Εποπτεία έχει και η Πορτογαλία, για την Ελλάδα θα είναι απλά λίγο πιο εντατική».
Οι συμβάσεις εργασίας
Ανοίγει ο δρόμος από το Ανώτατο Συμβούλιο Εργασίας για την επέκταση των κλαδικών συμβάσεων σε τράπεζες και ναυτιλία. Και είναι μόνο η αρχή καθώς ακολουθεί ο τομέας του τουρισμού, στο πλαίσιο -πάντα- της επαναφοράς των συλλογικών διαπραγματεύσεων, αλλά και τα μεταλλεία.
Επίσης καταβλήθηκαν από τον ΟΠΕΚΑ τα αναπηρικα επιδόματα και από το Σεπτέμβριο το πρόγραμμα του ΟΠΕΚΑ επεκτείνεται και στην Αχαΐα.
Ο ΕΝΦΙΑ
Μειωμένο στο σύνολό του εμφανίζεται το τελικό ποσό εκκαθάρισης του ΕΝΦΙΑ για το 2018, σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπ. Οικονομικών. Όπως αναφέρει το Υπουργείο Οικονομικών, οι αυξήσεις αφορούν κατόχους πολύ μεγάλης περιουσίας, ενώ μειωμένο κατά 60 εκταομμύρια ευρώ, σε σχέση με πέρυσι, είναι το τελικό ποσό του ΕΝΦΙΑ.
Ρεπορτάζ: Ραλλού Αλεξοπούλου, Κατερίνα Γράβου, Ελίνα Κολύβα, Χρύσα Παπασταύρου
Πηγή: ΕΡΤ1www.ert.gr

2018-09-01 14:00:38

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ