Συρία: Αλληλοκατηγορίες για τους επιθεωρητές και επιστροφές παρασήμων

Συνεχίζεται το σήριαλ με τους επιθεωρητές στη Συρία καθώς δεν έχουν ακόμη πρόσβαση στο σημείο όπου έγινε η καταγγελλόμενη επίθεση με χημικά όπλα Ρωσία και ΗΠΑ συνεχίζουν το παιχνίδι της αλληλοκατηγορίας για την υπόθεση
Η Δύση ισχυρίζεται πως οι Ρώσοι και ο Άσαντ προσπαθούν να καθαρίσουν τα στοιχεία που θα έδειχναν τι ακριβώς συνέβη εκεί επι της ουσίας να μην γίνει έλεγχος.
Από την πλευρά τους Συρία και Ρωσία κάνουν λόγο για στημένη επίθεση και υποστηρίζουν ότι τα υλικά για την επίθεση με τα χημικά ήταν δυτικής προέλευσης Συγκεκριμένα κάνουν λόγο για γερμανικό χλώριο και άλλα υλικά από τη Βρετανία.
Την ίδια ώρα ο Ρώσος υπουργός αναπληρωτής Εξωτερικών Σεργκέι Ριάμπκοφ δηλώνει ότι η Ρωσία δεν γνωρίζει πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση στη Συρία όσον αφορά τη διατήρηση της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας,  σύμφωνα με  το πρακτορείο ειδήσεων Ιντερφάξ.
Όλα αυτά συμβαίνουν ενώ η Ιρακινή αεροπορία πλήττει θέσεις του Ισλαμικού κράτους στην Συρία αλλά και ο πρόεδρος Άσαντ επιστρέφει μετά βδελυγμίας το παράσημο του Τάγματος της Λεγεώνας της Τιμής που είχε απονείμει η Γαλλία το 2001 στον πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ, επισημαίνοντας ότι αρνείται να φορά το παράσημο μιας χώρας που είναι «σκλάβος» των ΗΠΑ.
Υπενθυμίζεται ότι το περιβάλλον του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν είχε επισημάνει τη Δευτέρα ότι το Παρίσι έχει ξεκινήσει τη διαδικασία αφαίρεσης της τιμητικής διάκρισης που είχε αποδοθεί στον Άσαντ, δύο ημέρες μετά τη συμμετοχή της Γαλλίας στα πλήγματα εναντίον στόχων του συριακού στρατού.
«Το υπουργείο Εξωτερικών επέστρεψε επισήμως στη Δημοκρατία της Γαλλίας, μέσω της πρεσβείας της Ρουμανίας στη Δαμασκό που εκπροσωπεί τα γαλλικά συμφέρονται στη Συρία, το παράσημο του Τάγματος της Λεγεώνας της Τιμής που είχε δοθεί στον πρόεδρο Άσαντ από τον Γάλλο πρώην πρόεδρο Ζακ Σιράκ», ανέφερε η συριακή προεδρία σε ανακοίνωσή της.
Η απόφαση ελήφθη μετά «τη συμμετοχή της Γαλλίας στην επίθεση μαζί με τις ΗΠΑ και τη Βρετανία εναντίον της Συρίας στις 14 Απριλίου», σύμφωνα με την ανακοίνωση.
«Δεν αποτελεί τιμή για τον πρόεδρο Άσαντ να φορά το παράσημο που του δόθηκε από μια χώρα σκλάβο και ακόλουθο των ΗΠΑ που στηρίζει τους τρομοκράτες», τόνιζε η ανακοίνωση.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuterswww.ert.gr

2018-04-20 11:42:47

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ