Σφοδρές μάχες μεταξύ Ταλιμπάν και αφγανικής αστυνομίας

Από τα μεσάνυκτα μαίνονται σφοδρές μάχες στην πόλη Φάραχ στην ομώνυμη επαρχία του δυτικού Αφγανιστάν, εναντίον της οποίας οι Ταλιμπάν εξαπέλυσαν ευρεία επιχείρηση, σύμφωνα με τους κατοίκους.
Οι αντάρτες ήδη ελέγχουν μία συνοικία της πόλης, δήλωσε η Τζαμίλα Αμίνι μέλος του περιφερειακού συμβουλίου. Είπε επίσης ότι μαχητικά αεροσκάφη ξεκίνησαν να βομβαρδίζουν θέσεις των ανταρτών.
Οι κάτοικοι της πόλεις εκτιμούν ότι οι αντάρτες κινούνται πολύ γρήγορά και σύντομα θα ελέγξουν το μεγαλύτερο τμήμα της πόλης.
Από την πλευρά του ο Νουρουλχάκ Χαλίκι, εκπρόσωπος του στρατού στη Φάραχ, επεσήμανε ότι οι αφγανικές δυνάμεις ασφαλείας έχουν απωθήσει την επίθεση των Ταλιμπάν, όμως κάτοικοι της πόλης των διαψεύδουν εξηγώντας ότι οι αντάρτες έχουν ήδη εγείρει οδοφράγματα γύρω από την πόλη και ελέγχουν τις ταυτότητες των ανθρώπων, ενώ τους εμποδίζουν να φύγουν.
Οι συγκρούσεις αυτές έρχονται να προστεθούν στις διάφορες κρίσεις που έχουν προκύψει στο Αφγανιστάν τον τελευταίο καιρό μετά την έναρξη πριν λίγες ημέρες της εαρινής επιχείρησης των Ταλιμπάν, μεταξύ των οποίων και μια σειρά φονικών επιθέσεων αυτοκτονίας στην Καμπούλ.
Πόλεις έχουν απειληθεί ή ακόμη και περιέλθει στον έλεγχο των Ταλιμπάν στις βόρειες επαρχίες Μπάγλαν και Μπαντακσάν, ενώ σφοδρές συγκρούσεις έχουν σημειωθεί στην Φάριαμπ στα βορειοδυτικά και στις επαρχίες Γκάζνι και Ζάμπουλ, νότια της Καμπούλ.
Πηγή : ΑΠΕ-ΜΠΕ-,AFP, Reuterswww.ert.gr

2018-05-15 09:53:33

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ