Σχεδόν 60 νέα κρούσματα στο Costa Atlantica – Περίπου 150 συνολικά – ΚΟΣΜΟΣ

Σχεδόν 60 νέα κρούσματα κορονοϊού επιβεβαιώθηκαν μεταξύ των μελών του πληρώματος του ιταλικού κρουαζιερόπλοιου Costa Atlantica, που βρίσκεται σε ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη στο Ναγκασάκι, στη νοτιοδυτική Ιαπωνία, μετέδωσαν σήμερα ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης.

Μετά την ολοκλήρωση της εξέτασης όλων των μελών του πληρώματος, με τα νέα αυτά κρούσματα ανέρχεται σε περίπου 150 ο συνολικός αριθμός αυτών που έχουν προσβληθεί από τον SARS-CoV-2 στο πλοίο, μετέδωσε το δημόσιο δίκτυο NHK, σημειώνοντας ότι πρόκειται δηλαδή για περίπου το ένα τέταρτο των 623 μελών του πληρώματος. Το τηλεοπτικό δίκτυο Asahi διευκρίνισε ότι 57 μέλη του πληρώματος διαγνώσθηκαν τώρα θετικά στον νέο κορονοϊό.

Από αυτούς που έχουν προσβληθεί στο Costa Atlantica, μόνον ένα μέλος πληρώματος έχει εισαχθεί στο νοσοκομείο, πρόσθεσε το NHK, ενώ τα υπόλοιπα παραμένουν στο πλοίο έχοντας εμφανίσει ήπια ή καθόλου συμπτώματα της Covid-19.

Οι αρχές του Ναγκασάκι δεν έχουν προς το παρόν σχολιάσει την πληροφορία αυτή.

Το κρουαζιερόπλοιο βρίσκεται αγκυροβολημένο σε ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη στο Ναγκασάκι από τον Φεβρουάριο για επισκευές και συντήρηση, καθώς η πανδημία ακύρωσε το προγραμματισμένο ταξίδι του για επισκευές στην Κίνα. Οι αρχές του Ναγκασάκι το έθεσαν σε καραντίνα από την στιγμή που έφτασε εκεί και έδωσαν εντολή στο πλήρωμά του να μην βγαίνει πέραν της προκυμαίας εκτός κι αν αυτό κριθεί απαραίτητο για νοσοκομειακούς λόγους.

Ωστόσο αξιωματούχοι της περιοχής δήλωσαν νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα ότι κάποια μέλη του πληρώματος είχαν βγει από το πλοίο χωρίς να ενημερώσουν και ότι αναζητούν λεπτομερείς πληροφορίες για τις μετακινήσεις τους.

Το περιστατικό με το πλοίο αυτό έπεται αυτού που σημειώθηκε νωρίτερα φέτος όταν περισσότεροι από 700 επιβάτες και μέλη πληρώματος διαγνώσθηκαν θετικοί στον νέο κορονοϊό στο κρουαζιερόπλοιο Diamond Princess που είχε αγκυροβολήσει ανοιχτά της Γιοκοχάμα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ