Σύμη: O ΠτΔ εγκαινίασε το νέο λιμάνι – Φ.Γεννηματά για ΦΠΑ (video)

«Σήμερα, εδώ στη Σύμη, το έργο του λιμένα δίνει σ’αυτόν τον Τόπο μια άλλη προοπτική, δείχνοντας τι μπορούμε να κάνουμε. Τι απάντηση μπορούμε να δώσουμε προς κάθε κατεύθυνση», τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, εγκαινιάζοντας το νέο λιμάνι της Σύμης. Η Φώφη Γεννηματά  παραβρέθηκε στον εορτασμό της επετείου 73 χρόνων από την 8η Μαΐου 1945 (ημέρα υπογραφής του πρωτοκόλλου παράδοσης της Δωδεκανήσου από τις δυνάμεις του άξονος στους νικητές συμμάχους), ωστόσο επέκρινε την κυβέρνηση, χαρακτηρίζοντας απαράδεκτη την απόφασή της να αυξήσει τον ΦΠΑ στα νησιά.

«Τούτο το έργο αποδεικνύει τι πρέπει να κάνει το κεντρικό Κράτος απέναντι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Αν κάνουμε την σωστή κατανομή των έργων, εάν εμπιστευτούμε την Τοπική Αυτοδιοίκηση, σας διαβεβαιώ, το Κράτος θα ασχοληθεί με αυτά που πρέπει να ασχοληθεί. Γιατί ισχύει αυτή η λατινική ρήση “de minimis non curat praetor” που έλεγαν οι Ρωμαίοι. Αυτή είναι δουλειά του Κράτους σ’αυτούς τους κρίσιμους καιρούς», τόνισε ο κ.Παυλόπουλος.
«Αναθεωρήσαμε το Σύνταγμα το 2001 και προσδώσαμε στην Τοπική Αυτοδιοίκηση έναν άλλον ρόλο. Αυτό τον ρόλο πρέπει να τον τιμήσουμε, ιδίως το κεντρικό Κράτος. Και ο ρόλος αυτός είναι διπλός. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι ικανή να κάνει τα έργα, ιδίως, και να παίρνει αποφάσεις σε τοπικό επίπεδο, γιατί είναι πιο κοντά στον πολίτη από ότι είναι το Κεντρικό Κράτος. Αυτή είναι η ουσία της Αποκέντρωσης και της Αυτοδιοίκησης. Να την εμπιστευτείς την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Πρέπει ο Περιφερειάρχης, πρέπει ο Δήμαρχος, μετά την εκλογή του, να μπορούν να έχουν την δυνατότητα να παίρνουν αποφάσεις», επεσήμανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
Από την πλευρά της  η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά τόνισε: «Η καλύτερη απάντηση σε κάθε απειλή για τα νησιά μας είναι η ανάπτυξή τους. Σε αυτή την κατεύθυνση κινήθηκε αποτελεσματικά και διαχρονικά η παράταξή μας».
ΠΗΓΗ:ΕΡΤ1/Ρεπορτάζ: Χρύσα Ρουμελιώτη
www.ert.gr

2018-05-08 15:30:38

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ