«Σύμφωνο ακεραιότητας» από την Περιφέρεια Αττικής για την πάταξη της διαφθοράς (video)

Σύμφωνο για την πάταξη της διαφθοράς στις δημόσιες συμβάσεις υπέγραψαν η περιφερειάρχης Αττικής και η πρόεδρος της Διεθνούς Διαφάνειας Ελλάδος, με στόχο τη καλύτερη διαχείριση, των δημοσίων κονδυλίων.

Στη μάχη κατά της διαφθοράς και της αδιαφάνειας στις δημόσιες συμβάσεις μπαίνει η Περιφέρεια Αττικής εφαρμόζοντας πιλοτικά ένα πρόγραμμα με στόχο τον έγκαιρο εντοπισμό και βελτίωση δυσλειτουργιών και την καλύτερη διαχείριση των δημοσίων κονδυλίων προς όφελος των πολιτών. Το σχετικό σύμφωνο Ακεραιότητας υπέγραψαν η περιφερειάρχης Αττικής και η Πρόεδρος της Διεθνούς Διαφάνειας Ελλάδας.
Δείχνει ακριβώς πώς εννοούμε και πώς δίνουμε στην Περιφέρεια Αττικής, τη μάχη κατά της διαφθοράς και της αδιαφάνειας. Την εννοούμε ως μάχη διαρκείας, συστηματική, χωρίς εκπτώσεις, μάχη με συμμάχους για περισσότερη αποτελεσματικότητα», σχολίασε η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου
Η αρχή στην εφαρμογή του συμφώνου ακεραιότητας γίνεται από ένα σημαντικό αντιπλημμυρικό έργο: την κατασκευή δικτύου ομβρίων σε περιοχές των Δήμων Νίκαιας – Αγ. Ιωάννη Ρέντη και Μοσχάτου – Ταύρου προϋπολογισμού 12,3 εκατ. ευρώ με αναθέτουσα αρχή την Περιφέρεια Αττικής το οποίο συγχρηματοδοτείται απο το Ευρωπαικό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης. Η Διεθνής Διαφάνεια Ελλάδος θα παρακολουθήσει ως ανεξάρτητος παρατηρητής – με τη συνδρομή εξειδικευμένης ομάδας- τη διαγωνιστική διαδικασία, την κατάρτιση της σύμβασης αλλά και την υλοποίηση του έργου.
«Είμαστε χαρούμενοι που βλέπουμε ότι στην περιφέρεια Αττικής υπάρχει η πολιτική βούληση να εφαρμοστεί πιλοτικά ένα πρόγραμμα που θα συμβάλει στη διαφάνεια στις δημόσιες συμβάσεις», σημείωσε η Πρόεδρος Διεθνούς Διαφάνειας Ελλάδος, Άννα Δαμάσκου.
Με το Σύμφωνο Ακεραιότητας που εφαρμόζεται σε περισσότερες από 15 χώρες πέρα από το γεγονός ότι εξασφαλίζεται ο υγιής ανταγωνισμός μεταξύ των ενδιαφερόμενων επιχειρήσεων και οι ίδιοι οι πολίτες θα μπορούν να παρακολουθήσουν την διαδικασία υλοποίησης του έργου καθώς οι εκθέσεις της ανεξάρτητης αρχής θα δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα του προγράμματος και της Περιφέρειας Αττικής.
ΠΗΓΗ: ΕΡΤ
Ρεπορτάζ: Κ. Γράβουwww.ert.gr

2018-04-21 10:00:48

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ