Σύνηθες φαινόμενο οι πνιγμοί στις ελληνικές θάλασσες-Καμπάνια για ασφαλή κολύμβηση (video)

Σε μάστιγα έχουν εξελιχθεί οι πνιγμοί στις ελληνικές θάλασσες τα τελευταία χρόνια. Ο μεγάλος αριθμός Ελλήνων και ξένων λουόμενων που υπερεκτιμούν τις δυνατότητές τους και η άγνοια για τους κινδύνους που κρύβει το υγρό στοιχείο, έχουν ως αποτέλεσμα κάθε χρόνο εκατοντάδες συνάνθρωποι μας να χάνουν με τραγικό τρόπο την ζωή τους στο νερό.

Μέσα σε ένα 24ωρο, το περασμένο Σάββατο, τέσσερις άνθρωποι έχασαν την ζωή τους στην θάλασσα. Το 2017, 283 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους στην θάλασσα, ενώ το πρώτο εξάμηνο του 2018 έφθασαν τους 70.
Το άλφα και το ωμέγα της ασφαλούς κολύμβησης είτε σε πισίνα, είτε σε θάλασσα ή λίμνη είναι η πρόληψη, τονίζουν οι ειδικοί.
Με ένα νέο προεδρικό διάταγμα δίνεται η δυνατότητα πρόσληψης από επιχειρήσεις και Δήμους, περισσότερων ναυαγοσωστών. Τα μέλη της Ένωσης Ναυαγοσωστών ωστόσο εκφράζουν επιφυλάξεις για την αποτελεσματικότητα του νέου μέτρου.
«Προσέχω, μαθαίνω, νοιάζομαι», είναι το τρίπτυχο της καμπάνιας του Λιμενικού Σώματος που ξεκίνησε πριν οκτώ χρόνια και αφορά την εκμάθηση σε σχολεία, των κανόνων ασφαλούς κολύμβησης σε παιδιά και εφήβους.
Από το 2011 έως και σήμερα, τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος έχουν ενημερώσει πάνω από 130 χιλιάδες μαθητές σε Δημοτικά Σχολεία της Αττικής και της περιφέρειας.
Πηγή: ΕΡΤ1
Ρεπορτάζ: Νίκος Καπόγληςwww.ert.gr

2018-07-03 19:50:04

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ