Σύντομα η εξειδίκευση των θετικών μέτρων στην οικονομία (video)

0
24

Με το σχέδιο του προϋπολογισμού να έχει υποβληθεί στη Βουλή χωρίς περικοπές στις συντάξεις, η κυβέρνηση αναμένεται να προχωρήσει στη νομοθετική εξειδίκευση των θετικών μέτρων του 2019, συνολικού ύψους 910 εκατ. Εντός των ημερών θα κατατεθεί και η κυβερνητική πρόταση για το νέο καθεστώς προστασίας της πρώτης κατοικίας.

Με το βλέμμα στραμμένο πλέον στην επόμενη ημέρα των μνημονίων, από τη Μυτιλήνη, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος επεσήμανε την ανάγκη ενεργοποίησης όλων των δυνάμεων ώστε να υπάρξουν μόνιμες λύσεις στην οικονομία και οι οποίες δεν θα επιτρέψουν επιστροφή στα χρόνια της κρίσης.
Το πρώτο βήμα έγινε με την κατάθεση του προϋπολογισμού του 2019, χωρίς την περικοπή των συντάξεων και με θετικά μέτρα ύψους 910 εκατ. ευρώ.
Η Κομισιόν δεν παίζει πολιτικά παιχνίδια. Το μόνο κόμμα που υποστηρίζουμε είναι ο ελληνικός λαός και αυτό είναι υπερκομματικό ξεκαθαρίζει ο Πιέρ Μοσκοβισί.
«Ελπίζω ότι η συμφωνία γι΄αυτά τα μέτρα θα είναι επίσης υπερκομματική, γιατί οι Έλληνες το αξίζουν. Ποτέ δεν κατανόησα αυτούς που κριτικάρουν τη βούληση της Κομισιόν και τη δική μου προσωπική θέση. Ας αλλάξουμε επίπεδο στον ελληνικό εσωτερικό πολιτικό διάλογο. Ας πάμε στο γενικό συμφέρον», αναφέρει ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων.
Τις επόμενες ημέρες η κυβέρνηση θα καταθέσει την πρόταση της για το νέο καθεστώς προστασίας της πρώτης κατοικίας, το οποίο θα αντικαταστήσει το ν. Κατσέλη ο οποίος παύει να ισχύει από το νέο έτος. H πρώτη κατοικία θα προστατευθεί με όποιο εργαλείο ενδείκνυται δηλώνει ο Αλέκος Φλαμπουράρης.
Η βασική επίπτωση της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ στις λαϊκές μάζες βρίσκεται στο έργο που έχει επιδείξει στο κεφάλαιο, δηλαδή να υλοποιεί τις απαιτήσεις του με τις λιγότερες λαϊκές αντιδράσεις σημειώνει ο Δημήτρης Κουτσούμπας.
Το επόμενο «ραντεβού» του Ευκλείδη Τσακαλώτου με τους ομολόγους του είναι στις 3 Δεκεμβρίου στις Βρυξέλλες οπότε και αναμένεται να τεθεί προς έγκριση η πρώτη έκθεση στη μετά-μνημόνιο εποχή.
ΠΗΓΗ: ΕΡΤ
Ρεπορτάζ: Ρ. Αλεξοπούλουwww.ert.gr

2018-11-24 21:00:07

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ