Ταϊλάνδη: Απεγκλωβίστηκε ακόμα ένα παιδί (video)

Στις 11 πμ, τοπική ώρα, (τέσσερις ώρες μπροστά από ώρα Ελλάδας), ξεκίνησαν οι δύτες με τον επικεφαλής της αποστολής Ναρονγκσάκ Οσοτανακόρν, να διαβεβαιώνει ότι «θα υπάρξουν καλά νέα» για τους 9 εγκλωβισμένους στο σπήλαιο Ταμ Λουάνγκ. Και δεν άργησε να ρθεί το ευχάριστο νέο καθώς οι  διασώστες μετέφεραν με φορείο σε ασθενοφόρο το πρώτο από τα υπόλοιπα παιδιά που παρέμεναν εγκλωβισμένα στο πλημμυρισμένο σπήλαιο της Ταϊλάνδης, όπως δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας στο Reuters.

I know this rescue ops is going to be intense as hell but I dint expect it to be this scary . These guys deserve Medal of Honour #ThaiCaveRescue pic.twitter.com/KHrh7Ge6d8
— RKS (@kchelvi575) July 8, 2018

Σύμφωνα με τις αρχές οι διασώστες χρειάστηκαν περίπου 10 ώρες για να προετοιμαστούν για την επόμενη φάση και σε αυτήν συμμετέχουν 90 δύτες– 50 ξένοι και 40 Ταϊλανδοί.

WATCH: Rescuers drill into cave walls, making it easier for divers to reach the 8 remaining Thai boys and their soccer coach in #ThaiCaveRescue #พาทีมหมูป่ากลับบ้าน #tictocnews pic.twitter.com/uw8cvVGXU4
— TicToc by Bloomberg (@tictoc) July 9, 2018

Η διαδικασία την οποία παρακολουθεί «με αγωνία όλος ο πλανήτης» περιλαμβάνει βάδισμα, αναρρίχηση και καταδύσεις κατά μήκος των σχοινιών καθοδήγησης που υπάρχουν ήδη.
Στην επικίνδυνη διαδρομή έχασε τη ζωή του πρώην ναυτικός της Ταϊλάνδης την Παρασκευή, αφού είχε παραδώσει στην ομάδα φιάλες οξυγόνου.
Ένα από τα παιδιά είναι σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση και νοσηλεύεται στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.
Το μικρότερο από τα παιδιά είναι ηλικίας 11 ετών και «ανυπομονεί να φάει τηγανητό κοτόπουλο, παρέα με του γονείς του», όπως μετέδωσαν τοπικά μέσα της Ταϊλάνδης.

Thailand Cave Rescue 2nd Day LIVE Updates: थाईलैंड की थाम लुआंग गुफा से 9 और बच्चों को बाहर निकालने के लिए रेस्क्यू ऑपरेशन जारी, रविवार को बचाए गए थे 4 बच्चे#Thailandcave #ThailandCaveRescue #Thailand #ThaiCave
— InKhabar (@Inkhabar) July 9, 2018

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι μεταξύ των 4 που βγήκαν συγκαταλέγεται και ο 25χρονος προπονητής των μικρών ποδοσφαιριστών ο οποίος 17 ημέρες από τον εγκλωβισμό, φέρεται σε σύμφωνα με την εφημερίδα Guardian ιδιαίτερα εξαντλημένος, αφού στερήθηκε τροφή και νερό για να τα δώσει στην ομάδα του.
«Τέσσερα χιλιόμετρα στη λάσπη και το σκοτάδι»
Αν και απαγορεύονται οι αγκαλιές μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα των εξετάσεων, οι ίδιοι οι δύτες που έσωσαν τα πρώτα τέσσερα παιδιά τα αγκάλιασαν μόλις βγήκαν «από τα άδυτα της γης», αφού διένυσαν «τέσσερα χιλιόμετρα στη λάσπη και το σκοτάδι».
Τα τέσσερα διασωθέντα παιδιά κρατούνται μακριά από τους συγγενείς τους, με το φόβο λοιμώξεων, ανακοίνωσε ο επικεφαλής της επιχείρησης διάσωσης, ενώ τα ονόματά τους δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα «από σεβασμό για τις οικογένειες εκείνων που παραμένουν στο σπήλαιο», σύμφωνα με το Reuters.

#ThaiCaveRescue. Salute to the bravehearts involved in the rescue operation. A challenging task. pic.twitter.com/ABYPDmVYLc
— Rajesh Gupta (@imrajesh) July 9, 2018

«Η κατάδυση ήταν μάλλον μονόδρομος»
«Τα παιδάκια αυτά δεν είναι αυτοδύτες και η σπηλαιοκατάδυση είναι ό,τι πιο δύσκολο υπάρχει» ανέφερε χαρακτηριστικά στο ΑΠΕ, ο πλέον πεπειραμένος Έλληνας δύτης, Κώστας Θωκταρίδης.
«Ακόμη και για έναν έμπειρο δύτη, το να κινείται σε μηδενική ορατότητα και απλά να ψηλαφεί τον μίτο, διότι αυτό είναι που συμβαίνει εκεί τώρα, είναι τρομακτικό. Είναι πολύ δύσκολο να κινείσαι σε περιβάλλον με μηδενική ορατότητα κρατώντας ένα σχοινάκι, με το οποίο μπορεί και να μπερδευτείς. Το να κολυμπάς, να περπατάς ενώ υπάρχει περιορισμένη ορατότητα και αυξημένο διοξείδιο του άνθρακα, συνδυασμένο με το τι έχουν τραβήξει αυτά τα μικρά παιδιά, είναι κάτι πάρα πολύ δύσκολο» τόνισε.
ΠΗΓΗ:ΕΡΤ
Σχετική είδηση:Ταϋλάνδη: Συνεχίζεται η επιχείρηση διάσωσης και η αγωνία (video)www.ert.gr

2018-07-09 12:20:36

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ