Ταϊλάνδη: Με τον προπονητή και τον «Βενιαμίν» της ομάδας ολοκληρώνεται η διάσωση (video)

Λίγο μετά τις 14.00 τα διεθνή μέσα ενημέρωσης ανήγγειλαν κορύφωση της παγκόσμιας συγκίνησης και της «επικής επιχείρησης διάσωσης» στο σπήλαιο Ταμ Λουάνγκ της Ταϊλάνδης αναμένοντας στην έξοδο και το τελευταίο από τα 12 παιδιά που μάλιστα εικάζεται ότι είναι και το μικρότερο σε ηλικία, μόλις 11 ετών. Ακολουθεί ο 25χρονος προπονητής τους που θεωρείται «ήρωας γιατί κράτησε τα παιδιά ζωντανά τις 18 ημέρες εγκλωβισμού». Τρία παιδιά, διασώθηκαν από το πρωί, με το ενδέκατο παιδί να μεταφέρεται με φορείο έξω από το σπήλαιο, επτά ώρες από την έναρξη της σημερινής επιχείρησης. Μέσα στο σπήλαιο απομένουν τρεις δύτες και Αυστραλός γιατρός που ενώ ήταν σε διακοπές, έσπευσε να βοηθήσει εθελοντικά.

Τα 8 παιδιά που έχουν ήδη βγει από το σπήλαιο Ταμ Λουάνγκ, είναι ηλικίας από 12- 16 ετών, όπως έγινε γνωστό, και νοσηλεύονται σε καραντίνα.
Τα τέσσερα που σώθηκαν πρώτα την Κυριακή, είδαν σήμερα πρώτη φορά τους γονείς τους, μέσα από τζάμι.
Καθησυχαστικοί είναι οι γιατροί, αν και δύο παιδιά παίρνουν αντιβίωση για πιθανή λοίμωξη του αναπνευστικού, ενώ αναμένονται τα αποτελέσματα των εξετάσεων.
Ομάδα από 90 ειδικούς δύτες – 40 από την Ταϊλάνδη και 50 από το εξωτερικό – δούλευαν στις σπηλιές.
Έχουν καθοδηγήσει τα αγόρια μέσα από το σκοτάδι και τις βυθισμένες διαβάσεις προς το στόμιο του σπηλαίου Tham Luang.
Με ηλικία μεταξύ 11 και 17 ετών, τα αγόρια ανήκουν σε ένα ποδοσφαιρικό σύλλογο που ονομάζεται Wild Boars και παγιδεύτηκαν κατά τη διάρκεια μιας εκδρομής με το λεωφορείο τους.
ΠΗΓΗ:ΕΡΤ1/Ρεπορτάζ: Άννα Παπασωτηρίου
Σχετική είδηση:Ταϊλάνδη: Ξεκίνησε η τρίτη επιχείρηση απεγκλωβισμού (video)www.ert.gr

2018-07-10 11:38:18

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ