Τα διαχρονικά μηνύματα της Εργατικής Πρωτομαγιάς (video)

Στο διαχρονικό μήνυμα της πρωτομαγιάς αναφέρθηκαν όλα τα κόμματα καλώντας τους εργαζόμενους να συνεχίσουν τον αγώνα σε τούτους τους δύσκολους καιρούς.

«Από την εξέγερση των εργατών στο Σικάγο του 1886 μέχρι σήμερα, η 1η Μάη παραμένει το διαχρονικό σύμβολο του αγώνα της εργατικής τάξης» σημειώνει για την εργατική πρωτομαγιά ο ΣΥΡΙΖΑ καλώντας όλες και όλους στις συγκεντρώσεις των συνδικάτων.
«Χρειάζεται ένα νέο ξεκίνημα για την πραγματική άνοιξη της Ελλάδας» αναφέρει  στο μήνυμά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης εκφράζοντας ταυτόχρονα τα συλλυπητήρια  του  στις οικογένειες των δυο υπαλλήλων  του Δήμου της Τήνου που έχασαν την ζωή τους εν ώρα εργασίας.
«Είναι ημέρα μνήμης και τιμής για τους αγώνες και τις κατακτήσεις των εργαζομένων και ημέρα αντίστασης απέναντι στις νεοφιλελεύθερες και αντι-εργατικές λογικές που κυριαρχούν στην Ευρώπη», τονίζει η Φώφη Γεννηματά.
Ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας Δημήτρης Κουτσούμπας είπε πως το κόμμα του και το εργατικό ταξικό κίνημα θα βρίσκονται καθημερινά στην πρώτη γραμμή του αγώνα.
«Οι εργαζόμενοι θέλουν δικαιοσύνη στη δουλειά και ευκαιρίες για μια καλύτερη ζωή«, τονίζει ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, στο μήνυμά του  για την εργατική Πρωτομαγιά, υπογραμμίζοντας ότι «τα πράγματα δεν χαρίζονται αλλά κατακτούνται».
«Η εργασιακή κανονικότητα και η κοινωνική δικαιοσύνη είναι το διαρκές ζητούμενο παράλληλα με την οικονομική ανάπτυξη της χώρας», υπογραμμίζουν οι ΑΝΕΛ.
«Να θυμόμαστε το νόημα της Πρωτομαγιάς όλες τις μέρες του χρόνου», καλεί η Ένωση Κεντρώων.
Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αθήνας, Γιώργος Μυλωνάς, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «σήμερα είναι μια ημέρα μνήμης, διεκδικήσεων και ημέρα που πρέπει να ξαναθυμόμαστε αυτά που θεωρούσαμε δεδομένα τόσα χρόνια και είναι επίκαιρα δυστυχώς κάθε χρόνο όλο και περισσότερο».
Το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΓΣΕΕ, Γιώργος Γεωργακόπουλος, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ «σήμερα ενδυναμώνουμε τον αγώνα απέναντι στον μνημονιακό χειμώνα που ζούμε 8 χρόνια, διεκδικώντας την έξοδο από αυτόν, που σημαίνει τέλος στη λιτότητα, ανάπτυξη, απασχόληση, παραγωγική ανασυγκρότηση».
Ο Δημήτρης Μπράτης, αντιπρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ, ανέφερε στις δηλώσεις του ότι «τιμάμε σήμερα όσους έδωσαν τη ζωή τους για να υπάρχουν τα στοιχειώδη εργασιακά δικαιώματα που δυστυχώς τα τελευταία 8 χρόνια των μνημονίων καταπατούνται και αμφισβητούνται από όλες τις κυβερνήσεις».
ΠΗΓΗ: ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕwww.ert.gr

2018-05-01 11:22:41

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ