Τζανακόπουλος: Υπό συζήτηση, όταν κι εφόσον έρθει η ώρα, η πρόταση Καμμένου για τους 180

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στην εισαγωγική του τοποθέτηση κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, αναφέρθηκε στη σημασία της επίσκεψης Μοσκοβισί και τα μηνύματα που έστειλε ο Ευρωπαίος Επίτροπος για τη χώρα μας, ενω υπογράμμισε ότι η Ελλάδα πλέον εισέρχεται σε μια νέα εποχή.
«Η χθεσινή επίσκεψη του επιτρόπου κ. Μοσκοβισί στην Ελλάδα επιβεβαίωσε την οριστική έξοδο το οριστικό τέλος της περιόδου των μνημονίων. Ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων επανέλαβε όσα είχαν επισημάνει ο πρόεδρος του Eurogroup, όσο και ο πρόεδρος του ESM μετά την ιστορική απόφαση για το ελληνικό χρέος, ενώ τόνισε ότι η τρόικα δεν πρόκειται να επιστρέψει ξανά στην Ελλάδα», είπε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.
«Είναι πλέον σαφές ότι η Ελλάδα εισέρχεται σε μια νέα εποχή, απαλλαγμένη από διαρκείς και πολλές φορές παράλογους εξωτερικούς καταναγκασμούς. Σε αυτή τη νέα εποχή δεν εισέρχεται πανηγυρίζοντας, αλλά οργανώνοντας την επόμενη ημέρα, με τρόπο που θα διασφαλίζει την κοινωνική δικαιοσύνη, θα αξιοποιεί στο έπακρο τα μεγάλα αναπτυξιακά πλεονεκτήματα της χώρας και βέβαια, παίρνοντας οριστικό διαζύγιο από πολιτικές επιλογές που οδήγησαν τη χώρα και την κοινωνία σε οριακό σημείο», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
«Οι θλιβεροί πρωταγωνιστές του ελληνικού δράματος, της περιόδου 2010-2014, βρίσκονται αυτές τις μέρες σε πανικό. Και χάνουν κάθε αξιοπιστία και σοβαρότητα, καθώς βλέπουν ότι το καταστροφολογικό τους αφήγημα, έχει την ίδια ημερομηνία λήξης με τα μνημόνια» είπε και έφερε ως «χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτού του πανικού» τη χθεσινή τοποθέτηση του αντιπροέδρου της ΝΔ, κ. Χατζηδάκη, από το βήμα της Βουλής.
«Η ΝΔ δεν ενδιαφέρεται για τις συνθήκες ζωής των πολιτών. Θέλει την περικοπή των συντάξεων» τόνισε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.
Όπως σημείωσε, «με την ίδια αμηχανία ο κ. Μητσοτάκης έσπευσε και αυτός να κάνει παρατήρηση στον επίτροπο που κατεδάφισε το αντιπολιτευτικό του αφήγημα, αλλά στέρησε και το άλλοθι για το βαθιά αντικοινωνικό πρόγραμμα της ΝΔ».
Αναφορικά με την πρόταση Καμμένου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε: «Υπό συζήτηση, όταν κι εφόσον έρθει η ώρα, η πρόταση Καμμένου για τους 180».
Συγκεκριμένα ανέφερε: «Το ελληνικό σύνταγμα ορίζει ότι ανάγκη για υπερψήφιση οποιασδήποτε διεθνούς συμφωνίας με 180 ψήφους, υπάρχει μόνο όταν παραχωρούνται αρμοδιότητες της κυβέρνησης ή αρμοδιότητες που απονέμει το Σύνταγμα σε πολιτειακά όργανα σε διεθνείς οργανισμούς. Εδώ δεν έχουμε μια τέτοια περίπτωση, οπότε δεν υφίσταται τέτοια συνταγματική επιταγή».
Σημείωσε πως, «Η πρόταση του κ. Καμμένου –η οποία είναι μια πολιτική πρόταση- όπως και κάθε άλλη πρόταση που καταθέτει ο κυβερνητικός εταίρος θα αποτελέσει αντικείμενο συζήτησης, θα αποτελέσει αντικείμενο διαβούλευσης στο εσωτερικό της κυβέρνησης ώστε όταν έρθει η ώρα και εφόσον έρθει η ώρα να παρθούν οι απαραίτητες πολιτικές αποφάσεις».
Πηγή: ΕΡΤ1, ΑΠΕ-ΜΠΕwww.ert.gr

2018-07-04 12:30:22

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ