Την άμεση απελευθέρωση των 2 στρατιωτικών ζήτησε ο Τσίπρας από τον Ερντογάν (video)

Τηλεφωνική επικοινωνία είχε ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας με τον Πρόεδρο της Τουρκικής Δημοκρατίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προκειμένου να τον συγχαρεί για την εκλογή του. Κατά τη συνομιλία, ο Πρωθυπουργός τόνισε την ανάγκη για άμεση απελευθέρωση των 2 στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία χωρίς κατηγορητήριο εδώ και 3,5 μήνες, υπογραμμίζοντας τη σημασία που έχει αυτό το ζήτημα για τις σχέσεις μας.
Παράλληλα, συζήτησαν ενόψει του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της Πέμπτης, για τη στενή συνεργασία των δύο χωρών στο πλαίσιο της κοινής δήλωσης ΕΕ – Τουρκίας.
Τέλος, συμφώνησαν να συναντηθούν στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.
Ο Έλληνας πρωθυπουργός βρίσκεται στο Λονδίνο, όπου είχε συνάντηση με τον σεβασμιότατο αρχιεπίσκοπο Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας Γρηγόριο. Στο επίκεντρο της συνάντησης ήταν ο ρόλος της Εκκλησίας στην στήριξη της ομογένειας.
Πηγή: Γ.Τ. Πρωθυπουργού / Andrea Bonetti
Επιπλέον, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στο σημαντικό κοινωνικό έργο της Εκκλησίας στην ελληνική κοινότητα της Μ. Βρετανίας.
Αμέσως μετά ο κ. Τσίπρας συναντήθηκε με νέους Έλληνες εργαζόμενους και επιστήμονες που ζουν και εργάζονται στη Μεγάλη Βρετανία. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Ελληνικό Κέντρου Λονδίνου.
Πηγή: Γ.Τ. Πρωθυπουργού / Andrea Bonetti
Πηγή: Γ.Τ. Πρωθυπουργού / Andrea Bonetti
Την Τρίτη ο πρωθυπουργός θα έχει το πρωί συνάντηση με οικονομικούς παράγοντες από το City του Λονδίνου, ενώ το απόγευμα θα έχει συνάντηση με την πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου, Τερέζα Μέι.

Πηγή: ΕΡΤ
Σχετική είδηση: Σημαντικές συναντήσεις του πρωθυπουργού στο Λονδίνο (video)www.ert.gr

2018-06-25 20:08:39

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ