Την Δευτέρα τα στοιχεία για το πρωτογενές πλεόνασμα – Ενίσχυση κοινωνικά αδυνάτων (video)

Τα στοιχεία που θα καθορίσουν τον δημοσιονομικό χώρο που θα έχει στη διάθεσή της η κυβέρνηση για ενίσχυση των κοινωνικά αδυνάτων θα δοθούν αύριο στη δημοσιότητα.

ΕΛΣΤΑΤ και EUROSTAT ανακοινώνουν τα αποτελέσματα για το 2017 επισήμως αύριο Δευτέρα. Το πρωτογενές πλεόνασμα θα κλείσει κοντά στο 4%, πολύ μεγαλύτερο από το 1,75% που ήταν ο αρχικός στόχος. Για φέτος ο δημοσιονομικός χώρος που θα είναι διαθέσιμος στην κυβέρνηση θα είναι μικρότερος από πέρσι, μιας και φέτος ο στόχος για το πλεόνασμα είναι 3,5%.
Αυτό σημαίνει πως ο δημοσιονομικός χώρος θα είναι περίπου 900 εκατ. ευρώ, ενώ Αθήνα και θεσμοί βρίσκονται ακόμη σε διαβούλευση. Η όποια υπέρβαση θα πρέπει να διανεμηθεί ως 31 Δεκεμβρίου του τρέχοντος έτους.
Μιλώντας στο «Έθνος της Κυριακής» ο υπουργός Επικρατείας Α. Φλαμπουράρης αναφέρθηκε στην πρόθεση της κυβέρνησης να υπάρξει καταβολή του 13ου μισθού, τόνισε πως θα ενισχυθεί ο υπάρχων προϋπολογισμός για το επίδομα θέρμανσης ενώ αναφερόμενος στις τράπεζες είπε πως αυτές έχουν περάσει το τεστ αντοχής, όμως το θέμα των κόκκινων δανείων δεν είναι αμελητέο και χρήζει αντιμετώπισης.
ΠΗΓΗ: ΕΡΤ
Ρεπορτάζ: Α. Αθανασόπουλοςwww.ert.gr

2018-10-21 19:00:20

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ