Τις ελλείψεις φαρμάκων έθεσε ο Ξανθός στο Συμβούλιο Υπ.Υγείας της ΕΕ

Τη δημιουργία ενός ενιαίου συστήματος αναφοράς φαρμάκων και ανάλυσης των ελλείψεων που θα ενισχύσει την προβλεψιμότητα και την έγκαιρη αντιμετώπιση τους πρότεινε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός στην παρέμβαση του στο Συμβούλιο Υπουργών Υγείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στη Σόφια της Βουλγαρίας.
Όπως τόνισε ο Υπουργός, ο έλεγχος και η αξιολόγηση των ελλείψεων των φαρμάκων θα ξεπεράσει στρεβλώσεις στην ευρωπαϊκή αγορά και θα ενισχύσει τη διαθεσιμότητά του φαρμάκου στα Εθνικά Συστήματα Υγείας.
Η φαρμακευτική πολιτική ήταν ψηλά στην ατζέντα του Συμβουλίου και όπως τόνισε ο Έλληνας υπουργός Υγείας είναι κοινά αποδεκτή η κριτική για τις μη βιώσιμες τιμές των νέων φαρμάκων και η ανάγκη επανεξέτασης του ευρωπαϊκού πλαισίου για το φάρμακο.
«Είμαστε πεισμένοι ότι οι ευρωπαϊκές συνεργασίες μπορούν να διασφαλίσουν όχι μόνο την εγγυημένη κάλυψη των φαρμακευτικών αναγκών των χωρών μας, αλλά και να εδραιώσουν μια διαφανή και αμοιβαία επωφελή σχέση με τη βιομηχανία στην κατεύθυνση της προώθησης της έρευνας, της καινοτομίας και της έγκαιρης πρόσβασης των νέων φαρμάκων στην ευρωπαϊκή αγορά» τόνισε στην αρχή της ομιλία του.
Αναφερόμενος στην αποτελεσματικότητα των φαρμάκων, είπε ότι «εργαλεία» όπως ο HTA (Οργανισμός Αξιολόγησης Ιατρικής Τεχνολογίας) είναι σε θέση να παράσχουν αξιοποιήσιμα δεδομένα, αξιόπιστη πρόσβαση σε καινοτόμες θεραπείες και ορθολογική κατανομή των δημόσιων πόρων.
Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕwww.ert.gr

2018-04-23 17:54:38

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ