Τι απαντά το υπουργείο Εργασίας στους εργοδοτικούς φορείς για τη Διαιτησία

To υπουργείο Εργασίας τονίζει σε ανακοίνωσή του ότι έχει αποστείλει τη νομική μελέτη για την αξιολόγηση των θεσμών της Μεσολάβησης και της Διαιτησίας από την Παρασκευή, 4 Μαΐου, στους εργοδοτικούς φορείς και εκφράζει την έκπληξή του για την επιστολή των τελευταίων στην υπουργό Εφη Αχτσιόγλου με την οποία ζητούσαν ενημέρωση σχετικά με το θέμα.
Οι εργοδότες εμφανίζονται να είναι εναντίον της υποχρεωτικής διαιτησίας καθώς υποστηρίζουν ότι αντίκειται στις διεθνείς συμβάσεις εργασίας.
H ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας έχει ως εξής:
Προκαλεί έκπληξη η κοινή επιστολή των εργοδοτικών φορέων (ΣΕΒ, ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ, ΣΕΤΕ) προς την Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου, με την οποία ζητούν «ενημέρωση σχετικά με την “Ανεξάρτητη Νομική Γνώμη για τη Διαιτησία”», καθώς η σχετική μελέτη τους έχει ήδη αποσταλεί από την Παρασκευή 4/5/2018.
Η επιστολή των εργοδοτικών φορέων εστάλη στο γραφείο της Υπουργού Εργασίας αφού είχαν ήδη λάβει τη νομική μελέτη για την αξιολόγηση των θεσμών της Μεσολάβησης και της Διαιτησίας, ενώ το θέμα έχει τεθεί προς συζήτηση και στον κοινωνικό διάλογο του Υπουργείου Εργασίας με τους Εθνικούς Κοινωνικούς Εταίρους και τις συναντήσεις που έγιναν το προηγούμενο διάστημα.www.ert.gr

2018-05-08 11:38:52

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ