Το αναπτυξιακό βήμα της Μέρκελ – Η απάντησή της στον Μακρόν (video)

Ένα βήμα προς την αντίθετη κατεύθυνση της λιτότητας έκανε η Άγκελα Μέρκελ, η οποία τάχθηκε υπέρ ενός επενδυτικού προϋπολογισμού στην ευρωζώνη, μιλώντας στη γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung.

Η Άγκελα Μέρκελ επισήμανε ότι υποστηρίζει την αρχή ενός προϋπολογισμού επενδύσεων για την ευρωζώνη, αν και πιο περιορισμένο απ’ όσο θα επιθυμούσε το Παρίσι, όπως και ένα σύστημα δανείων για τα κράτη που βρίσκονται σε δυσκολία.
H Γερμανίδα καγκελάριος «προσεγγίζει τις γαλλικές θέσεις» για τη μεταρρύθμιση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ευρωζώνης, επισήμανε με ικανοποίηση το Ελιζέ.
«Πρόκειται για μια θετική κίνηση που μαρτυρά την ευρωπαϊκή δέσμευση της καγκελαρίου και της κυβέρνησής της» τονίζεται από το Μέγαρο των Ηλυσίων: «Αυτός είναι ο μοναδικός πιθανός δρόμος για την ενίσχυση της ευρωζώνης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Εμείς παραμένουμε πλήρως δεσμευμένοι σε αυτό με το ίδιο επίπεδο φιλοδοξίας».
Οι δύο χώρες «πρέπει επίσης να εργαστούν τις επόμενες εβδομάδες» για να προετοιμάσουν τον κοινό οδικό χάρτη, σημειώνει το Παρίσι.
Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν και η επικεφαλής της γερμανικής κυβέρνησης θα έχουν διμερείς συνομιλίες στο περιθώριο της G7 στον Καναδά στις 8 και 9 Ιουνίου, για να συζητήσουν κυρίως αυτό το θέμα, διευκρίνισε η γαλλική προεδρία.
Οι δύο ηγέτες προβλέπεται να παρουσιάσουν έναν κοινό οδικό χάρτη για τη μεταρρύθμιση της Ευρώπης, στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στις 28-29 Ιουνίου.
Σχετική είδηση: Δεν θέλει ελάφρυνση του κρατικού χρέους της Ιταλίας η Μέρκελ
Πηγές: ΕΡΤ1 [Βίντεο – Επιμέλεια: Άγις Μενούτης], ΑΠΕ-ΜΠΕwww.ert.gr

2018-06-03 19:45:31

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ